БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

България е пред ръба на бездната. Готова за своята поредна национална катастрофа.Не се заблуждавайте за нашата сигурност, защото такава не съществува. Съюзите се създават и разрушават. Това ни показва недвусмислено цялата човешка история. Наивно би било да вярваме, че сега ще е по-различно. Още по-пагубно би било да градим своята външна и вътрешна политика на тази основа. Никоя друга държава не го прави!
НАТО не може да гарантира нашият суверенитет. Точно обраното! За първи път в своята история, без война ние имаме чужди военни части, на своя територия. Това не се е случвало, дори във времената на Студената война. От кого ни пазят танковите бригади на САЩ? От Русия? А може би от Турция? При една агресия от страна на Турция, САЩ първи ще ни подарят. Стига да имат интерес.Колкото до Русия, едва ли някой трезвомислещ човек вярва че Русия ще ни нападне. Разполагането на танкове в една страна е с единствената цел, за контрол над местното население.
ЕС също не може да ни гарантира, дори елементарна сигурност. Същата тази Европа, която ще подари три милиарда на Ердоган, легитимирайки престъпленията му в Близкият изток. Подкрепящата Ислямска държава и сваляща чужди самолети Турция ще получи за награда, дълго желаното членство в ЕС. Толкова за демократичните ценности на бюрократите от Брюксел. Европа няма дори собствена армия, която да не е зависима технически от САЩ. Важна подробност, която няма да чуете от нашите политици.
Отново човешката история ни показва че винаги националните интереси ще доминират над останалите. Колкото и да ни убеждават в противното, това никога няма да се случи. Отстояването на националният интерес е имунната система на всяко държавно образувание.Това го разбраха Румъния, Гърция, Чехия, Полша и Австрия. Съюзът е едно, а националните интереси друго нещо!
Ние сме единствената държава в ЕС, която се е отказала от своят суверенитет и национален интерес. Всичко което нашите политически представители предприемат, се пречупва през призмата на нечии чужди интереси, удобно опаковани като европейски ценности.Ние сме единствената държава която по историческа инерция поставя международните съюзи, над собствените си приоритети.
България никога не е имала толкова посредствен политически елит. Ако погледнем историята от Трето българско царство до съвремието, не може да не забележим катастрофалната политическа безидейност на сегашната управляваща коалиция. Дори мегаломанските стремежи на Фердинанд, довели до две национални катастрофи, бледнеят пред изумителната недалновидност на съвременните политици. Защото за разлика от днешните ни политици, българският владетел се е стремял към утвърждаване на България като лидер на Балканите. Тогава, държавата ни е имала национална доктрина, макар и нереалистична. Имали сме някаква визия, как трябва да се развиваме и какво да постигнем.Кажете ми, каква е националната доктрина на България? Какво искаме днес. Какви са нашите приоритети като народ, общество и цивилизация.
В момента светът е свидетел на сблъсъка на различни геополитически и геоикономически интереси, които този път може и да не се разрешат по мирен път. Еднополюсният модел, който се наложи, след края на Студената война, вече е в историята. Колкото и да не се харесва това на Вашингтон, новият финансов властелин е Китай. От друга страна Русия също не се задоволява с ролята която и бяха отредили американските политици. Възраждането на военно-промишленият комплекс и донякъде на икономиката и, през последните две десетилетия, промениха статуквото в глобален план. Все по-тесните икономически връзки между Русия и Китай, подкрепяни активно от Индия, Южна Африка и Бразилия, променят дневният ред не само на световната политика но и икономика.
Русия заема една седма от сушата на планетата и има излаз на дванадесет морета! Всъщност територията на тази държава е по-голяма от тази на Плутон! Мислите ли че подобна държава може да бъде изолирана от останалият свят!
Набиращият инерция неоосманизъм в Турция, който Европейският съюз умишлено пропускаше, през последните дни започна да дава своите плодове. Вероятността от ескалация на конфликта, между Русия и Турция, става все по-голяма и неизбежна, особено с мълчаливата подкрепа на Вашингтон.
Въпреки това, нашето правителство, начело с министър-председателя реши да търси нови пазари на другият край на планетата. Изграждането на икономически връзки с най-силната световна икономика определено има смисъл, но не и в този момент.
Кой нормален, дори посредствен държавник, би неглижирал най-острото противопоставяне, на две държави, от времето на Студената война, до нашите граници. Кой нормален премиер би напуснал страната си, ако две от съседните държави започват да се готвят за война!
От Втората световна война, светът никога не е бил толкова несигурно място. А ние, като истински късметлии сме на първият ред! Защото и двете страни в конфликта са наши съседи.
Като прибавим интересите на Вашингтон, Саудитска арабия, Израел , Иран, Франция и Великобритания в района, положението е повече от сложно. Още по-обезпокоително е, че ние можем да бъдем пожертвани при първа възможност, стига това да подреди геополитическите интереси на големите. Спомнете си Украйна! Кой си е мислил, преди няколко години ,че това може да се случи на европейският континент. Членството ни в ЕС не ни гарантира нищо! Все по-силно се говори че САЩ и Русия имат интерес да създадат кюрдска държава. Това прави много вероятно отделяне на територии от Турция. Мислите ли, че зависимият от Вашингтон ЕС ще се противопостави на отнемане на наша територия в полза на Турция, като компенсация. Ако подобен вариант ви изглежда невъзможен е хубаво да промените средствата за масова информация, които ползвате.
Всъщност това е по- удобният вариант за големите играчи. Възможен е и по-песимистичният развой на събитията водещ до Трета световна война. В глобален план предстоят големи икономически и политически катаклизми. А историята показва, че подобни проблеми в повечето случаи се решават с глобални военни конфликти. Ако подобен сценарий ви се струва твърде фантастичен, спомнете си думите на много от хората преживели Втората световна война. Тогава също никой не е вярвал че е възможно светът да обезумее.
Всичко това се случва във време, в което нямаме боеспособна армия, работеща икономика и никакви гаранции за смислена външна политика. Ако се освободим от всякакви пристрастия, не можем да не отбележим, че никога нивото на българските политици не е било толкова ниско. Всъщност ние нямаме политици! Не и в конвенционалният смисъл на това понятие. Ние имаме зависими от миналото си субекти, които отдавна са предали всякакви национални интереси. Дори тогава, когато това не се е изисквало от тях! През последните двадесет и шест години българската политическа класа, без изключения не е направила нищо градивно и значимо за своята Родина. Всичко което са ви говорили и продължават да ви говорят е лъжа! Откровена лъжа!
Първо ни бе внушена нуждата от влизането в един военен съюз, който загуби своята актуалност, след края на Студената война. НАТО трябваше да последва Варшавският договор. Това не се случи, защото САЩ нямаха интерес от загуба на своето влияние. Кажете ми, каква е логиката на един военен блок, след като няма противник! Именно затова беше създаден тероризмът.
Влизането в ЕС също беше представено като основен приоритет. Ако НАТО е абсолютно безсмислена и лишена от съдържание структура то идеята за обединена Европа е друго нещо. Европа на свободното движение на хора, култура и стоки и ценности звучи логично.
Стига всички тези декларации за изграждането на един справедлив и равнопоставен съюз да отговаряха на истината. Осем години след приемането ни в ЕС, ние не се преборихме с корупцията и престъпността. Не развихме икономиката си, образованието, здравеопазването и жизненият си стандарт. Точно обратното! В момента сме по-бедни, с още по- умираща икономика, изцяло зависима от политиците съдебна система и ширеща се безнаказана престъпност. За осем години не подобрихме, дори един единствен показател! В нито една сфера на общественото ни битие. Това са фактите!Европа на народите, да! Но не и тази Европа.
България никога няма да бъде част от европейското пространство, въпреки че е член на Европейският съюз. Не и с тези политици, имали нещо общо с управлението на държавата ни през последният четвърт век. В ЕС се говори за център и периферия. Познайте ние къде сме! Каквото и да ви казват, при сегашните обстоятелства ние сме нарочени за буферна зона. Карантинен придатък на ЕС. Удобният филтър за всякакви мигранти и криминални формирования, ограничени в периферията.
Нещо повече! Продажните ни политици наложиха всички решения спуснати от Брюксел, през логиката на политическата солидарност и подкрепа. Само че тази „солидарност“ винаги е за наша сметка. В нито една ситуация, за изминалите осем години членство, българското общество не е спечелило нещо позитивно. Решенията на Брюксел не се критикуват и анализират. Логиката е, че щом така са решили в Европа, така е правилно! Нито цент от парите по европрограмите не отива за развитие на нашата икономика. Единственият резултат е тоталната ни зависимост от тези подаяния и усвояването им от определени фирми. Колко пъти наш политик е представил интересите ни в Брюксел. Колко пъти наш политик е поискал механизъм за изравняване на минималните доходи в общността. Нима това не е едно от най-важните неща в едно материално общество. Колко пъти наш политик е поискал помощ в борбата с организираната престъпност и корупцията в съдебната система! Колко пъти наш представител е поискал нещо значимо и важно за нас!Точно обратното!
Отказахме се от работещи реактори, за да угодим на чужди икономически интереси. Отказахме се от Южен поток, за да покажем че сме европейци. Въпреки наличието на Северен поток, който явно въпреки че е руски е „по-европейски“, защото е за развитите икономики в Европа. Вдигнахме всички такси и цени, приравнявайки ги с европейските. Съгласихме се да приемем мигранти, защото сме солидарни европейци. Въпреки че собствените ни родители преживяват с 80 евро на месец!
Едва ли има по-големи радетели на европейските ценности от нас! Всичко за въпросните ценности, без значение цената!
С удивително постоянство политиците ни унищожаваха всичко което вече не е съсипано. Всички управлявали родината ни правителства. Леви, десни и дори един монарх! Всички последователно разбиваха основите на държавността и обществото. За двадесет и шест години бяха разбити всички социални връзки и изгубено едно цяло поколение израснало без ценности, идеи и визия за своето място в обществото.
Всичко това се случи с нашето мълчаливо съгласие. Мълчахме и чакахме, борческите групировки да си изперат бизнеса и да облекат костюми. Мълчахме когато ни вкараха в един военен съюз без дори да ни питат. Мълчахме, докато бивши комсомолски и комунистически дейци провеждаха масовата приватизация. Мълчахме докато подаряваха енергетиката на частни фирми, за да имаме удоволствието да плащаме по-скъп ток. Мълчахме, когато се разпродадоха отрасли представляващи националната ни сигурност. Мълчахме когато подариха от наше име богатите ни на ценни метали находища. Мълчахме когато децата на България бягаха от беззаконието и липсата на всякаква перспектива за нормален живот. Мълчахме, когато родителите ни бяха обречени на бедност от същите тези управляващи, които двадесет и шест години се оправдаваха с липсата на пари. Мълчахме когато осъзнахме че правосъдие няма, за всички ограбвали и ограбващи България.Мълчим и сега!
Защото, ако има нещо в което да сме добри, това е мълчанието. Само че нашето мълчание няма да ни донесе злато. Има ли друг народ, който мълчаливо да е изтърпял всичко което ни се случи, през последните двадесет и шест години ! Достатъчно е да се огледаме.
Имали останали нормални хора!
Бог да пази България, защото няма кой друг!Тодор ГалмадиевСнимка на пипащия се Борисов: Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *