Божанков отвърна на проф. Пламен Киров: Да си посипе главата с пепел, че брани референдума на „Възраждане“ с голи гърди

Божанков отвърна на проф. Пламен Киров: Да си посипе главата с пепел, че брани референдума на "Възраждане" с голи гърди - 1

Божанков отвърна на проф. Пламен Киров: Да си посипе главата с пепел, че брани референдума на „Възраждане“ с голи гърди

В задочен спор в социалната мрежа влязоха депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков и бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право Пламен Киров.
Причината стана изказване на Киров в сутрешния блок на bTV. Той обяви, че Божанков нищо не разбирал от конституционно право и че му е една от големите грешки като преподавател. „Посипвам си главата с пепел“, добави Киров, цитиран от actualno.com.

Божанков не му остана длъжен и отговори с публикация в профила си във Фейсбук. Ето какво написа в нея:

„Пламен Киров обаче се е объркал. Конституционно право ми преподава професор Снежана Начева. Киров беше квота в КС на Георги Първанов и асистент във ВТУ. Нямаше как да не ме пусне на изпита, защото изпитът при него беше фарс. Помня, че влезе и ни поздрави. След това излезе. На изпита бяхме съвсем сами. Накрая всички имаха 6ци. Не зная дали е чел нещо. Едва ли.

Като изпитващ беше антипод на Кристиан Таков. Колегите юристи ще разберат какво означава това. Да си посипе главата с пепел, че брани референдума на Възраждане с голи гърди. Това бих го посъветвал. Защото е противен на конституцията и на закона“.

Божанков обаче пише не специално заради Киров, а защото „някой се е ядосал“, че иска да отнеме възможността президентът да злоупотребява със служебната власт и да не може „руски интереси да се пласират през български институции“.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *