БОЖАН ПЕТРОВ: ЦЯЛАТА НАЦИЯ ЛИКУВА!

БОЖАН ПЕТРОВ: ЦЯЛАТА НАЦИЯ ЛИКУВА!

Усещате ли, усещате ли, скъпи сънародници, полъха на независимостта и не се ли изпълвате, почитаеми, от национална гордост за това как малка България отстоява своето достойнство и геополитическа принадлежност. Естествено, че усещате и, естествено, че се гордеете.
Е, имаше малко срамни моменти, когато г-н Путин ни пообиди, че нищо не зависи от нашите правителства при вземането на решения, а пък от ЕС му отговориха да не се отнася така с малка България, която не му е виновна за нищо. Както каза съседката от първия етаж, „Тия се държат с нас като със слабоумно детенце. Ама то наистина не е виновно, милото.“ Най-интересното беше обаче, уважаеми, реакцията на нашите политически предводители. Трябваше да наблюдавате лицата им, които изглеждаха така, както в треторазряден уестърн, когато бандитите, които причакват дилижанса да мине, разбират, че той ще мине през друго място и те са прецакани, въпреки, че вече предварително са разпределили плячката. Както знаете, след това обикновено следва свада и взаимно изтрепване. А колко хубаво се получи пък като се разбра, че никой от последните няколко правителства няма представа какво точно пише в договорите, които е подписвал. Но това е стара национална традиция. Важното е все пак, че на втория ден успяха да ги открият, заради което цялата нация ликуваше заедно със щастливия ни генерал лейтенант премиер доктор Борисов. Сега и като ги прочете, и разбере ще настъпи допълнителен триумф от световно значение и най-накрая ще се престане с онази отвратителна инсинуация, че освен Винету премиерът наш не е прочел нищо друго. Очакваме резултатите от прочитането да потвърдят всеобщото усещане, че пак едни милиони са текли в неизвестна посока и тази посока не е към свидното ни отечество, а към някои конкретни негови обитатели.
Иначе, конграчулейшъните, които господин Борисов насъбра в Брюксел, бяха замечателни, чак леко смущаващи по своята емоционалност. Кадрите на които господин Борисов и господин Юнкер са вплели телата си в прегръдка ни напомниха онези мигове, когато добрият стар Леонид Илич се мяташе с буйна страст върху нашия пръв държавен ръководител. Проблеми с европейския съюз, да знаете, никакви нямаме. Всичко се нареди. Само за едно ни е много притеснено, милички – да не вземе Путин да натири сега кученцето Борко или пък, не дай Боже, да вземе да ни върне Дянков. Но надяваме се, че чак до такава зловеща хибридна война няма да се стига. Важното сега, почитаеми, е, че големият шлем приключи, но предстои изобретяването на нова магическа машина за източване на милиарди към наште национални предводители, а именно – търсенето на наш роден национален газ и нефт. Можете да сте сигурни, че скоро ще бликне от дворските чешми петролец и газ, и ще бъдем приказно богати. Ще можем да си фалираме по няколко КТБ-та на месец, без въобще да ни пука. Нали? Да. Коментар на Божан Петров, Деконструкция – БНР Колаж: Иво Ангелов, Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *