Бойко Борисов се снишава като политическия си гуру Т.Ж., за да мине бурята. Няма да му се получи

Бойко Борисов се снишава като политическия си гуру Т.Ж., за да мине бурята. Няма да му се получи

Мачът свършва, подгониха Лазаров и Писанчев. Б.Б. под натиск след срещата с Виктория Нюланд.
След серията поръчкови разстрели и визитата на помощник-държавния секретар Виктория Нюланд в София „ястребите“ около премиера Бойко Борисов организираха нова хайка срещу нарочените за протежета знакова фигура като Делян Пеевски в специалните служби. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев могат да си поръчат художествена версия на снимката на министър-председателя Бойко Борисов и софистицираната, ех, приятелка на Разузнавателната общност в САЩ Виктория Нюланд. Да си я съзерцават и да си търсят работа. Вики Нюланд е известна във Вашингтон с прозвище, което преди носеше емблематична фигура като Лари Самърс – „Валяка“.
Начетената еврейка е сложила в устата на държавния секретар Джон Кери сакраменталните, ах, думички за „върховенството на закона“, които втрещиха Б.Б. пред тв камерите. И, забележете, премиерът е бил предупреден от министъра на външните работи Даниел Митов няколко дни преди това, че този въпрос ще бъде поставен много остро, даже съдбоносно – при нова публично. Въпреки това любимецът на тетка Меркел беше помръкнал. Защо? Ще му се наложи да си развали достлука с Делян Пеевски – набелязаните като негови протежета в службите ще трябва да си ходят. Ако за „енергийната независимост“ САЩ изпраща само един, вервайте, експерт, за „върховенството на закона“ идва цяла делегация от приятелите на Вики Нюланд.
Бойко Борисов е разбрал от своите довереници за контакти в амбасадата на янките в София, че този път ще ходи в САЩ не за „поставяне на задачи“, а да ОТЧИТА РЕЗУЛТАТИ – когато ги постигне. Всъщност задачките си ги получи в София веднага след прословутата лекция в Американския университет на американската посланичка Марси Рийс, а тя е сред фаворитките на Джон Кери. В същото време Б.Б. не може да очаква, че изритването на Писанчев и Лазаров ще бъде прието като „резултат“. Нищо подобно. Янките искали България да излъчва стабилност, а за целта службите тук трябвало да придобият поне минимален капацитет да се противопоставят на „руските хибридни активности“.
Демонстративните синхронизации – килърските илюстративно-наказателни акции осветиха потресаващата безпомощност на кадрите на Цветлин Йовчев да се справят с овладяване на дестабилизацията и взривоопасната оперативна обстановка. Проектили свистят, „библиотекари“ получават награди в Москва… С трогателна наивност Б.Б. редна в Нова тв, че той бил назначавал Писанчев и Йовчев. Е, голяма хвалба, да назначава „образцови некадърници“, особено най-големия – познатия като образцов предател Цветлин Йовчев. Вместо да прояви управленска решимост, Бойко Борисов се снишава като политическия си гуру Т.Ж., за да мине бурята.
Няма да му се получи. Американците дават безпощадно ясен знак – не отправят покана за скорошно посещение в САЩ нито на Бойко Борисов, нито на Лютви Местан. Те са наясно, че реалният управленски тандем след пиенето на кафе в Кърджали е очеизваден – ГЕРБ и ДПС. Лютви Местан няма да дочака „право на отговор“ в „Ню Йорк Таймс“. Ако беше малко по-подготвен щеше да знае, че тази газета е контролирана от еврейски финансово-политически кръгове. Бойко Борисов няма как да се прави на малоумен, че не разбира какво означава в този вестник да обявят ДПС за „проруска партия“.
Кои го играят обслужващ персонал на върхушката на ДПС в службите? Докога ще му позволят на Б.Б. да ги държи, за да не си разваля отношенията с Делян Пеевски, които уж нямал, да не сте посмели да го подозирате, че лъже?! Някои циници в голяма амбасада в София раздували – „докато Голямото Момче им подготви замяна“. Само дето „острилките“ в екипа на Виктория Нюланд, които участваха в съпорта на Майдана, а преди дни бяха в София, са „нарисували“ друг сценарий, научаваме от наши източници на информация в посолството на Щатите.
На равнището на публичните знаци Б.Б. ще бъде под натиск заради доклада на ЕК за гаврата с „върховенството на закона“ в България, а в полето на задкулисните комбинации на янките в София ще го притискат за прочистване на „проруските елементи“ в службите по списък. Операция „Сандвич“. Апропо. Да не би по тази причина Б.Б. да се опитва да си организира визита при брата на Йоси чрез полковник от AMAN?!/ www.bgsniper.comИзточник: Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *