Бойко Борисов си призна, че той дърпа „конците“ на служебното правителство

Бойко Борисов си призна, че той дърпа „конците“ на служебното правителство

В предаването „Денят започва“ по БНТ лидерът на ГЕРБ се изказа, като един виден „експерт“ по всичко, че не е нормално преди изборите областните управители да бъдат на БСП и ДПС, назначени от Орешарски, защото ТОЙ им нямал доверие.
Тук идва въпросът: Какво общо има доверието на Бойко Борисов към някого с назначаването на областни управители от Близнашки? Явно има. Явно областните управители са назначени по волята на Бойко Борисов и не случайно са кадри на ГЕРБ. Като не вярвал на БСП и ДПС, въпреки оформилата се коалиция „Бостан“, защо Близнашки не назначи за областни управители кадри на „България без цензура“ или пък на Атака?! Въпросът е риторичен.
А отговорът е ясен и излиза директно от устата на Бойко Борисов: „Правилно ли е областните управители да са от БСП и ДПС, назначени от Орешарски? А от най-голямата партия да няма нито областен управител, нито заместник-областен управител? Правилно ли е? НОРМАЛНО ЛИ Е ЗА ИЗБОРИТЕ АЗ ДА СЕ ДОВЕРЯ НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НА БСП И ДПС? За това правилното е сега, преди изборите, във всяка от областните управи да има по един представител от големите партии…“Какво разбираме от думите на Борисов? Разбираме, че не кой друг да е, а ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОВЕРИ на областните управители на БСП и ДПС и затова Близнашки ги е сменил. Което означава, че Близнашки ги е сменил, защото Бойко Борисов е пожелал така.
Освен това, пак според Бойко Борисов, е редно в областните управи да има поне по един представител на ГОЛЕМИТЕ партии, а след уволненията и назначенията на Близнашки има представители само на ГЕРБ. Това означава, че служебното правителство играе по свирката Борисов. И затова назначените областни управители са само и единствено кадри на ГЕРБ. Няма нито един кадър на друга политическа сила!
От думите на Борисов става ясно, че служебното правителство съставено от президента на ГЕРБ не е независимо и не взима самостоятелно решения, а се съобразява с желанията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. За какви честни и демократични избори говорят тогава Близнашки и Плевнелиев, когато изборите се организират от служебно правителство на ГЕРБ, което не е независимо и не е запазило партиен неутралитет?! Другарю, господине, генерале, докторе Бойко Борисов, вече можете да отдъхнете. Няма да се налага повече да се оправдавате чие е служебното правителство, кой прави назначенията и че не е ваше, твое, на ГЕРБ…
Ето го и гостуването на Бойко Борисов в „Денят започва“ по БНТ, където разкрива КОЙ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И КОЙ ПРАВИ НАЗНАЧЕНИЯТА: http://bnt.bg/part-of-show/bojko-borisov-nyama-da-nosya-otgovornost-bsp-dps-i-ataka
Признанието започва в 21:08 мин.zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *