БОЙКО ОТКРИВА, ОПГ ЗАКРИВА

БОЙКО ОТКРИВА, ОПГ ЗАКРИВА

Какво е в повече у нас – откриването ли или закриването?
Върху това ме замисли една публикация на Валентин Георгиев по повод на закриването на едно 100 годишно училище, хлопнало кепенци два дни след старта на новата учебна година.
Наскоро четох някъде за едно друго школо, закрито след 140 годишното си съществуване. Разбира се, формалната причина е липсата на деца. Като няма деца, няма делегирани бюджети и училищата се затварят.По-важно е да отбележа, че властта на ГЕРБ винаги е била свързана с фойерверки, фанфари, рязане на лентички и пр. реквизити от социалистическите кинопрегледи. Какъв ритуал би трябвало да приемем за официален и ритуален, когато се закриват болници и училища?
Баба ми казваше: „Ако искаш да разбереш докъде се простира себеуважението на хората, иди на гробищата.“ На стари години баба ми има късмета да посети роднините си във Федерална Германия. Та там се беше отбила до гробовете на роднините си. И беше силно впечатлена от състоянието на гробищните паркове.
У нас се откриват и гробищни паркове, защото старите паркове са пренаселени с починали. Не знам защо управляващите не режат лентички и при откриването на новите гробища. Тяхна е заслугата ние да ги населяваме. Откриват се и спортни зали, и стадиони, подходящи освен за спортни и за чалга цели.
Да, премиерът непрекъснато открива нещо си, а партията му закрива на поразия всичко – от болници и училища, през малкия и средния бизнес, та накрая стига чак до закриването на държавността.Любо КОЛЬОВСКИКолаж: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *