Бой и заплахи над дете: Защо възрастен нападна 12-годишно момче?

Бой и заплахи над дете: Защо възрастен нападна 12-годишно момче?

Побой и заплахи над дете от Сливен. 12-годишно момче е нападнато от дядото на свой приятел след скандал между децата. Случаят е заснет от камери, а близките са подали жалба в полицията.

На 15 август по обед 12-годишният Росен е вкъщи с баба си, когато чува викове пред пътната врата.

„Блъска, вика, много се чуваше. Отварям вратата и той вика: „Защо си се дразнил с Кристиян““, разказва момчето.

Снимка:
bTV

Отпред е дядото на друго момче, с което часове преди това Росен се скарал. Докато се опитва да му обясни, започват обиди, заплахи и удари, записани от камерите пред къщата.

„Не съм го очаквал. Изведнъж ми заби шамар, аз се отдръпвам, дърпа ме и ме удря. Каза ми: „Където да те видя ще те хвана, ще те бия“, разказва момчето.

Бабата на Росен чува скандала и излиза пред къщата.

„Каза: „Ще го хвана, ще го разчекна, ще го пребия където и да го видя“. Детето е в шок, не е очаквало, че може да бъде бито“, разказва Мария Русчева.

Снимка:
bTV

Мъжът, нападнал детето, е Апостол Савов. Живее наблизо и двете семейства се познават добре. Преди да разбере, че има запис от камерите, отрича да е удрял момчето. След това обаче сменя позицията си. 

„Не е толкова опасно, че съм го бил. Добре, ще си поема отговорността, ако трябва ще вляза в затвора, убил ли съм, какво съм направил толкова“, казва Апостол Савов.

По думите му бил афектиран, защото внукът му се оплакал от другото дете.

Майката на 12-годишното момче е подала жалба в полицията.

„Два дни аз не съм на себе си, не съм яла хляб, не мога да спя от притеснение. Той не само към детето ми прояви агресия, а и към мен и моята сестра“, разказва Ванеса Русчева.

Според близките след инцидента момчето излиза от дома си само с придружител. От МВР заявиха, че започват разпити по случая.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *