Болницата в Поморие затваря, ако остане без лаборатория дори за ден

Болницата в Поморие затваря, ако остане без лаборатория дори за ден

В отговор на подробната позиция на кмета на община Поморие Иван Алексиев по казуса с клиничната лаборатория на МБАЛ-Поморие, ние от МДЛ „Лина” – Поморие ще отговорим само с едно изречение:„Болницата в Поморие ще затвори, ако дори за ден остане без клинична лаборатория, защото договорът й със Здравната каса става невалиден”. Цитатът е от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Цветомир Цветков, който също недоумява защо Общината иска да се стигне до затварянето на болницата, за да се нанесе софийска фирма.
Ние от МДЛ „Лина” няма да навлизаме в излишни полемики, защото считаме, че има компетентни органи, които ще разрешат споровете, възникнали помежду ни. Разполагаме с нужните документи и можем да запознаем представителите на медиите с тях.Считаме обаче, че темата е приоритетна за гражданите на град Поморие и затова мислим, че и те като нас имат право да знаят отговорите на следните въпроси:1. Кой, къде и как ще лекува и изследва пациентите в Поморие, ако болницата затвори? Знае ли кметът, че само на месец в лабораторията се изследват близо 2 000 души?
2. Защо г-н Алексиев бърза толкова много с извеждането на законния наемател на лабораторията, а не изчака решението на компетентните органи?
3. Кметът направил ли е поне съпоставка какви са печалбите на Община Поморие в годините, в които МДЛ „Лина” е имала договор за съвместно сътрудничество с МБАЛ-Поморие, и какви ще са загубите след прекратяването на договора ни? Дали извеждането на „Лина” е икономически обосновано?
4. Чии интереси трябва да защитава кметът на една община – тези на гражданите или нечии чужди? Задаваме последния въпрос, защото след 15 години успешно сътрудничество с МБАЛ-Поморие считаме, че казусът с извеждането ни е преди всичко морален.
Изпращаме Ви и решението на областния управител на област Бургас, с което отменя провеждането на търга за помещенията на лабораторията – http://zadkulisite.com/upload/заповед ОУ_nzV2bftJyj.pdf.
С уважение,
Д-р Васил Костадинов
Управител
МДЛ „ЛИНА“
Моб. 0888 70 15 20

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *