БОМБА! ЗАЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ. И КОЙ И КАК ГО СПАСЯВА

БОМБА! ЗАЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ. И КОЙ И КАК ГО СПАСЯВА

АФЕРА вече написа, че освен бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ в МВР Тодор Костадинов, с повдигнати обвинения по „аферата „червеи“ трябва да бъдат и бившият МВР – шеф Цветлин Йовчев, бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев и ексглавният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Безапелационността на това ни твърдение се базира на конкретни факти и обстоятелства, с които разполагаме.
На този етап по „аферата „червеи“ единственият, който е с повдигнато обвинение е бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ Тодор Костадинов, който е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 2000 лева, а досъдебното производство е образувано по чл. 311 във връзка с чл.26 от НК.
Всеки, който продължава да твърди, че „аферата „червеи“ е „нищо“, че е „глупости“, и че е „скалъпена“, има много поздрави от АФЕРА.
Истината е, че играчите, източили информационни масиви от МВР са действали хитро, но са хванати по бели гащи. Съвсем различен е въпроса КОЙ и как ще успее да ги измъкне от отговорността за извършени престъпления.
Както писа първа и единствена АФЕРА по досъдебното производство, образувано във връзка с „разработката „червеи“, която нанася безпрецедентен пробив в информационните масиви на МВР, са разпитани служители на МВР и ДАНС, част от които вече са „защитени свидетели“.
Техните показания са дадени по досъдебното производство, популярно наречено „червеи“.
По данни на брилянтни източници на АФЕРА от разследването, показанията, дадени от УЧАСТВАЛИ В ЗАВЕРАТА „ЧЕРЕИ“ СА ПОТРЕСВАЩИ. Ако прокуратурата истински си е на мястото и действа по „румънски модел“, бившият шеф на МВР Цветлин Йовчев трябва да бъде арестуван.И сега внимание!
Още преди 10 месеца АФЕРА загатна, че бившият вътрешен министър Йовчев е нагазил здраво лука и ако „се оформи материал“, казано на полицейски език, ще глътне вода.
Материал се оформя впоследствие, той отива в прокуратурата, в момент, когато тече проверката за законност на СРС. Тогава по заповед на главният прокурор в проверката се включва и „Вътрешна Сигурност“. Проверката се ръководи от прокурор от Спец. Апелативната прокуратура. По-късно следва постановление към бюрото за контрол на СРС, ръководено от Бойко Рашков, и резултата от проверката на Бюрото се връща при главния прокурор.
Едновременно с всичко това, по друг канал, информация изтича към Атанас Атанасов. Той моментално изпищява по телевизията, като префасонира истината за разследването, пречупвайки го през политическите манипулации от сорта „подслушват протестиращи“, което не отговаря на истината. Но пък Атанасов на практика свършва полезното – скандала гръмва и това помага престъпната разработка „червеи“ да не бъда смотана тихомълков, без изобщо никой да чуе за нея.
Защото – това е изключително важно! – по това време вече има атака от КОЙ за спасяването на Цветлин Йовчев. Впрочем, и сега целия напън е за това – как да бъде потулен и спасен Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев.КОЙ И КАК продължават напъните за спасяването на Цветлин Йовчев?
Освен отговорността, която той трябва да поеме по „аферата „червеи“ има и едно престъпление, което до този момент остава скрито от широката общественост. То не е свързано директно с досъдебното производство по „червеи“.
НО.
Именно по досъдебното производство, по което вече е обвинен бившия шеф на „Вътрешна сигурност“ Тодор Костадинов има дадени показания от „защитени свидетели“ за друго престъпление, в което е намесен Цветлин Йовчев.Според брилянтни източници на АФЕРА става дума за негови подписи и унищожаване на спец.техника на спецслужба „ДЗСВ“. Става дума и за престъпление с изключителна тежест, което обаче няма да огласим засега.
Показанията са дадени от „защитени свидетели“ и това дава възможност никой да не научи за вършеното от Цветлин Йовчев, още повече, че до този момент от прокуратурата НЕ СА ОТДЕЛИЛИ ТЕЗИ МАТЕРИАЛИ ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА НОВО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО!
Което пък ознавача, че никак не е изключено действията на Цветлин Йовчев да бъдат „заметени“ тихомълком. А и има КОЙ да бди аферата да бъде покрита.Още на 1 август 2013 година АФЕРА публикува материал: „ЗАЩО ПО ВРЕМЕТО НА ГЕРБ И ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ СМАЧКАХА СПЕЦ.ДИРЕКЦИЯТА „ДЗСВ”, ПРЕЗ КОЯТО МИНАВАТ ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ ОТ И ЗА ПОСОЛСТВА, И ЧУЖДИ ИЗТОЧНИЦИ“
Ето какво публикувахме тогава:„Дирекция „Защита на средствата за връзка“ е орган по криптографска сигурност на класифицираната информация в Република България и в дипломатическите и консулските й представителства за придобиване, систематизиране и обработка на информация от чужди източници в интерес на националната сигурност и оперативен контрол на националния радиочестотен спектър. С идването си на власт ГЕРБ я сбутват в СД „ТО“ – ДАНС, ръководена от човека на Драшков и Цветлин Йовчев – Цветан Китов, който пък сега бе назначен за шеф на … СДОТО.
В Закона за МВР, действащ до края на 2007 година, в чл.113, ал.1 се регламентира работата на специализираната дирекция на МВР „Защита на средствата за връзка “ ( ДЗСВ). Това е спец. дирекция, която успява да остава далеч от публичното обсъждане и коментари в медиите.
В закона по онова време четем: „Дирекция „Защита на средствата за връзка“ е орган по криптографска сигурност на класифицираната информация в Република България и в дипломатическите и консулските й представителства за придобиване, систематизиране и обработка на информация от чужди източници в интерес на националната сигурност и оперативен контрол на националния радиочестотен спектър.“
На практика ДЗСВ организира и осъществява комуникациите на българската държава с дипломатическите и консулските й представителства и криптографската сигурност на обменяната информация, като осигурява необходимия персонал във ведомствените звена и в дипломатическите и консулските представителства.
Дирекцията е с изключително специфични задачи и мащаб на работа, тъй като през нея минават абсолютно всички информации от и за дипломатическите ни представителства по света и е от огромно значение кой ги „цеди“.
Службата е закрита и преминава в новосформираната през 2008 година ДАНС. „ДЗСВ” влиза в състава на Главна дирекция „Технически операции”.
И сега внимание!
Когато идва на власт ГЕРБ следва бърза промяна на закона за ДАНС -главните дирекции са закрити и звената на „ДЗСВ” преминават в СД „ТО“ в ДАНС, която е под ръководството на Цветан Китов.
Същият Цветан Китов, който сега вътрешният министър Цветлин Йовчев /назначен лично по онова време като шеф на ДАНС от Бойко Борисов/ пробута като шеф на … СДОТО.
По времето на въпросния Цветан Китов и Цветлин Йовчев в ДАНС, в рамките на 6-7 месеца след смачкването на ДЗСВ, са пенсионирани почти всички придобили право на пенсия, което е около 30 % от дирекцията, независимо от това, че някои от служителите са безценни специалисти и доктори на науките и биха могли да работят и да бъдат полезни за националната сигурност.
„ДЗСВ” до препарирането и е единствената дирекция в ДАНС, която има одобрени и изпълнени няколко международни проекта, финансирани от ЕС на стойност над 2 млн. евро.
Защо ще попитате така „спец”-ово е затрита тази спец. дирекция от „спецовете” на Бойко Борисов, в лицето на Цветлин Йовчев, днес „спец” на Орешарски, след като дейностите, с които се занимава ДЗСВ в САЩ например се занимава NSA, а в Англия GCHQ?
Не е само от безхаберие. Даже напротив.
И някой трябва да отговори на въпроса за чужди спецслужби ли работят някои шефове или за българската национална сигурност.“Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *