БОМБА! Цветан Цветанов и Цветан Василев обединиха усилия във войната си с Делян Пеевски

БОМБА! Цветан Цветанов и Цветан Василев обединиха усилия във войната си с Делян Пеевски

Бившият МВР шеф атакува депутата от ДПС чрез платени журналисти и публикации
Цветанов и Василев отдавна неофициално играят в един и същ отбор, научи BIG5.BG.
Бившият МВР шеф и бившият банкер имат един общ враг и той се нарича Делян Пеевски. В битката си с него двамата са мобилизирали значим ресурс от хора и пари, като са възприели тази своя война буквално на живот и смърт. Към момента двамата съзаклятници дори са създали своеобразен неформален център, чиято задача е постоянното събиране на информация за живота и делата на Пеевски. Въпросното инфо се събира и обработва, ако е нужно дори и се манипулира, след което се пуска в публичното пространство под формата на разследвания, анализи или шокиращи разкрития с главен герой депутатът от ДПС.
Едно от „остриетата“ на този нов тандем е журналистът Огнян Стефанов и неговият сайт „Фрог Нюз“. Известният със своя ДС псевдоним „Академикът“Стефанов, редовно поддържа лична връзка и с двамата свои шефове и постоянно координира действията на центъра. Според запознати, Стефанов подържа връзка с Василев чрез човек на банкера, който често пътува между София и Белград и има задача да привежда към персонала последните нареждания на боса от Белград. Топлата връзка пък с ексвътрешния министър Цветанов, Стефанов поддържа лично на частни вечери и приятелски сбирки далеч от хорските очи. Парадоксалното е, че само до преди няколко месеца Стефанов работеше в едно от изданията на „новия си враг“, като затова Пеевски му плащаше доста сериозни пари, за които 90 % от нормалните журналисти могат само да мечтаят.
Такъв пример е и случаят с шефката на СГС Владимира Янева, която въпросния кръг се опитва да изкара „човек“ на Пеевски, а всъщност не е тайна, че Янева е близка до Цветанов. Днес Янева бе отстранена от поста председател на Софийския градски съд и от длъжността съдия. След разглеждането на писмено становище, изпратено от съдия Янева и явно гласуване, магистратите решиха председателят на СГС да бъде отстранен до приключване на съдебното производство срещу нея.
Нека припомним, че Янева зае този пост по време на първия мандат на ГЕРБ и бе една от най-близките до тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов.BIG5.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *