Борисов: Алексей Петров търсеше варианти да се направи нещо стабилно, провеждали сме срещи

ЛОГИСТИКА МЕЖДУ ЛИДЕРИТЕ: Нова версия за ролята на Алексей Петров в съставянето на кабинет

Борисов: Алексей Петров търсеше варианти да се направи нещо стабилно, провеждали сме срещи

Този нов сезон трябва да променяме конституцията, да приемем КПКОНПИ, да пуснем Плана за възстановяване и да напреднем достатъчно по Шенген и еврозоната и да приключим с тези теми. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Смисълът да направим правителство беше този. Ако някой има толкова голям зор от кадрови назначения, той ги прави. Имаме и критики. Имал съм критики и към правителствата, които съм управлявал. Няма идеални неща, трябва да се работи”, допълни той.

Костадинов: Основната ни цел е сваляне на правителството и предсрочни избори

„Не сме се събрали, защото се харесваме или обичаме. Събрали сме се да свършим 5-6 неща, засега вървят. Докато вървят, това ще е нещото, което ще държи правителството заедно”, посочи още лидерът на ГЕРБ. 

По повод оставката на главния секретар на МВР, Борисов каза: „Президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата. Защото да държат главен секретар, с който да се оправдава правителството за всички проблеми с борбата с престъпността, надали ще го направят”.

Според лидера на ГЕРБ ще има нов главен секретар на силовото ведомство. „От друга страна, не е редно едно правителство да не може да направи всичко, което счита за правилно с хора, на които вярва”, е мнението му.

„Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни избори. Поне за важната законодателна рамка да е факт. Срещи сме провеждали, с  него, той с тях и обратно, за да си имаме някакво крехко доверие”, обяви Борисов.

Божанков: Въпросът с ограничаването на правомощията на президента е принципен

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *