БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ ДА ГОВОРЯТ ЗА МОРАЛ – ‘АЙДЕ, БЕГАЙТЕ… ЗАЩО МЪЛЧАТ АДВОКАТИТЕ, ОБАЧЕ? БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ ДА КАЖАТ КАКВО СТАВА С ГЕРБ-КМЕТА НА ПОМОРИЕ

БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ ДА ГОВОРЯТ ЗА МОРАЛ – ‘АЙДЕ, БЕГАЙТЕ… ЗАЩО МЪЛЧАТ АДВОКАТИТЕ, ОБАЧЕ? БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ ДА КАЖАТ КАКВО СТАВА С ГЕРБ-КМЕТА НА ПОМОРИЕ

Я НЯКОЙ ДА ПИТА ЦАЦАРОВ И БОРИСОВ – НАВИТИ ЛИ СА ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ГЕРБ –КМЕТОВЕТЕ? ТОЧНО БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ – ЗА МОРАЛА… ‘АЙДЕ, БЕГАЙТЕ ОТТУК!
Точно Цацаров и Борисов да говорят за морала на адвокатите е, меко казано, доста нелепо. Но има един резонен въпрос, който е от съществено значение – предават ли адвокатите клиентите си срещу допълнителни възнаграждения, когато водят дела срещу политически лица?
Всички работим за пари, в това число и адвокатите. А моралът е нещо много индивидуално. За някои е морално да изгубят делото на клиента си, срещу обещано спечелване на други няколко дела, примерно. Младите адвокати-кариеристи веднага се навиват. По-маститите адвокати, с изградено име, се радват само на финикийските знаци. Но за сметка на това барат на едро.
Достатъчно е да бъдат подслушвани ГЕРБ-кметовете, срещу които се водят купища дела, за да се разбере кои адвокати предават клиентите си. Елементарно!
Я някой да попита Цацаров и Борисов, на това навити ли са – да бъдат подслушвани ГЕРБ-кметовете?
И да не са навити, никой не ги пита. В България има паралелни „служби“ и всичко се знае – кой, колко, чрез кого, къде и в колко часа. И рано или късно ще стане публично достояние.
Адвокатската професия не е просто професия, а призвание. Както и лекарската. Защото става въпрос за живота и съдбите на хората. Навсякъде има „гнили ябълки“, както и честни, морални професионалисти – адвокати.
Но точно Борисов и Цацаров да повдигат този въпрос, и за морала… ‘Айде, бегайте оттук! Интересува ме моралът на прокуратурата, премиера и министрите в кабинета. За него нещо, някой?
КАКВО СТАВА С РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ГЕРБ-КМЕТА НА ПОМОРИЕ, ЦАЦАРОВ?!!! ТРЕТА ГОДИНА!!! БОРИСОВ, НЕЩО ДА КАЖЕШ ПО ТОЗИ ВЪПРОС, ЗА КМЕТА НА ПОМОРИЕ???Стоян ТончевБележка на АФЕРА: За „разследване“ на ГЕРБ – кмета на Варна изобщо не питаме. То прокуратура във Варна няма, освен за тъпоумни поръчки, та да питаме. Борисов да питаме пък за подслушване на ГЕРБ – Портних? Те се изтрепаха нас и де що неудобни има да подслушват, та за ЛАПАЧИТЕ да питаме. Цацаров оправи „войната си с троловете“, оправи дертовете на Пеевски с КТБ, сега и адвокатите ще оправи. Само собствената си прокурорска каруца не извади от блатото. На това му се вика морал в днешно време. А знаете ли колко неща ще бъдат научени за управляващи и „клиенти“, ако бъде подслушван премиера Бойко Борисов, а?!ЗАЩО МЪЛЧАТ АДВОКАТИТЕ
Защо мълчат цивилистите е ясно. Така или иначе водят предимно хартиени войни.Защо мълчат, обаче наказателните адвокати е важен въпрос?
Защото, именно те са до гуша в ла@@та всеки ден и знаят отлично на какво са способни МВР и прокуратурата.
И да, всички знаем, че точно тези институции са изцяло безполезни в пряката си дейност, но в изпълнението на поръчки – разбирай да смачкат нечий живот и да го изхвърлят на боклука – нямат равни. Въоръжени с това специфично познание, наказателни адвокати за наш срам са навели глави и оцелявайки на чисто физическо ниво, страшно мълчат……..
Тъжната истина е, че трябва повече да говорят, казвайки поне част от нещата, които виждаме всеки ден и с които се борим.Ако щете и поради факта, че правилното приложение на закона зависи от това, доколко му стиска на съответния адвокат или съдия.
Ако му стиска достатъчно, имате не лош шанс да получите правосъдие и закона да бъде спазен.
Ако ли не……. е, това си е ваш проблем. Точно, както си е ваш проблем и вашето собствено мълчание, уважаеми.
Иначе от чисто обективна страна онзи-който-е-пак-премиер и главния цацаратор се надпреварват КОЙ точно да каже по-голяма и страшна тъпотия по темата с илюзията за съдебна реформа и по тва, как точно адвокатите са виновни за всичко. Тука ще отворим една скоба, специално за читателите от тъмната страна – когато кажем, че нещо е тъпотия упражняваме законното си право на мнение и не е необходимо дори да е вярно.
То е наше, лично мнение.
За разлика от хипотезата, когато няКОЙ каже за няКОЙ, че е тъп, което е обида и клевета. Макар, че ако трябва да сме честни в няКОИ случаи, няма как да е обидно или клеветническо, подобно твърдение, щото би било истина, ма тва е в графата адвокатски лакърдии.
Иначе да си дойдем по темата.
Връщаме се към старата мечта на онзи-който-е-пак-премиер да съкратим наказателния процес и да забраним адвокатите, щото нямало как да ги подслушваме.
Е, или поне законно няма как, щото всички знаем КОЙ контролира подслушващите?
Правилно.
НиКОЙ не ги контролира.Четейки, всекидневните Му изблици по тема наказателен процес откровено се чудим, поради що не се съсредоточи върху дейности, които са му поне малко познати, като ритането на топка или навиването на маркуч?
Още от времето, когато беше обикновен главен секретар следим отблизо идеите му от типа за забраната на еднократната доза, която видите ли била единствената причина МВР да не могат да се справят с нарко търговията у нас, та стигаме до днешните му откровени безумия за следене и подслушване на адвокатите, като единствения начин да се хванат клиентите им?
Сигурни сме, ще се съгласите, че това е откровена управленска и правна импотентност без аналог. Не е нужно, дори да си висшист за да си наясно, че т.н. предложения са безсмислени, но за сметка на това незаконосъобразни и антидемократични.
Всъщност, скритата идея на словесните му изригвания по темата е да се отдалечи обществения интерес от съдебната реформа, защото покрай нея лъснаха всички недостатъци на цацаратурата, МВР и недъгавите опити за управление, което все повече ни докарва на Северна Корея.
И не.
Не преувеличаваме ни най-малко.Достатъчно е само да видим усилията на главния цацаратор, шефа на административното чистилище, пардон съдилище, друг виден милиционер и прочие за убиването още в зародиш на идеята за промяна.
Промяната в правосъдието или в съдебната власт означава, че върховенството на закона няма да е вече просто дума, а основен принцип. И тогава, настоящата ситуация от типа „вся власть советам“ ще се премести при бай Ставри, а ние лека-полека ще заприличаме на европейска държава.
А, не цацараторите да обясняват как трябвало да се премахне формализма в наказателния процес, щото видите ли, такива били техните щения, пардон обществения интерес го налагал.
Чудно, същия този формализъм в наказателния процес е именно гаранцията за законосъобразност и правосъдие и важат и за адвокатите не само за цацараторите.Дет се вика, дори за Цветанов важат? А, там гледам нямат оплаквания по въпроса?
Последно и ви оставяме, че на нас лично ни се налага да работим за хляба. Да живеем от убежденията си, някак си не ни се получава.
Та, гледаме главния цацаратор отправил упрек към адвокатите, че видите ли моралът ни бил нисък. Донякъде сме склонни да се съгласим с подобно твърдение, че не е без известно основание.Сигурно и вие се питате, къде ли е морала на цацараторите?
Не се стряскайте, те не знаят, какво е това.
И това е една от основните причини у нас правосъдието да е просто дума……..
Няма да обръщаме внимание на иначе дребнавото подмятане, че трима-четирима адвокати сме станали ТВ звезди, защото за разлика от много други ние осъзнаваме, че сме 2015г., а не 1915г.
Темата с рекламата обаче няма как да я подминем. Питате се, де е на цацараторите морала. Абе, главния цацаратор идея си няма какво означава реклама, вие за морал питате.
Отделен е въпросът, че ние лично имаме горчивия опит да сме измежду тези, дето се саморекламираме и държим да отбележим, че у нас да си гражданин е много скъпо удоволствие.
И дори сме в състояние да го докажем, макар че едва ли има нужда.
За разлика от хората на държавни длъжности ние гледаме да не говорим празни приказки.Николай Хаджигенов
www.hadjigenov.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *