БОРИСОВ НАБУТА КУНЕВА ВЪВ „ВРЯЛАТА ВОДА“: „ИЗБЯГВАЙТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ!“

БОРИСОВ НАБУТА КУНЕВА ВЪВ „ВРЯЛАТА ВОДА“: „ИЗБЯГВАЙТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ!“

Има ли шпионаж срещу световните фин.институции у нас?
ИЗБЯГВАЙТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ!
* Корупцията горе – на върха е главният проблем на България!
НЯКОЛКО скандала заформи започналият в късния следобяд Икономически форум за Югоизточна Европа в София. Организатор е родното правителство, а съорганизатор – Световната банка. На него присъстват над 600 политици и бизнесмени от Югоизточна Европа, представители на ЕК и ЕС, на международни икономически организации и т.н. Акредитирани са и доста чужди журналисти от авторитетни медии.ПЪРВИЯТ СКАНДАЛ
* е в липсата на министър-председателят Бойко Борисов, който своевременно се спаси от форума.
* Въпреки предварителната програма и съобщението от вчера, 17-и юни, че тя ще открие събитието, вицето му Меглена Кунева прехвърли горещата топка за представяне на България пред гостите от света на икономическия министър Божидар Лукарски.
Ето защо:ВТОРИЯТ СКАНДАЛ
*****************************************- Ако сте чуждестранна или нова, създадена компания в България и искате да успеете, ИЗБЯГВАЙТЕ ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ! Правете го, независимо дали ПРАВИТЕЛСТВОТО е регулатор (бел. моя – определя правилата) или клиент (бел. моя – купува нещо от компанията с обществена поръчка)
*****************************************
С главните букви, които са мой акцент, маркирам не моето мнение, а чуждия акцент в това изказване, който е сложен именно върху държавната власт и правителството у нас.
Кой каза тези думи?
Думите са на Тони Томпсън, постоянен представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия. Онази, която е съорганизатор на форума и организатор на основната кръгла маса.
За да добиете представа за човека, давам видеоприветствието му, когато зае поста си м.г. https://cdnapisec.kaltura.com/…/ex…/openGraph/wid/1_yyudlmbe
По-нататък той продължи с критиките (представени като препоръки към бизнеса:- Има достатъчно доказателства за ненадеждност и непредсказуемост на правителствените институции!
В тази връзка Тони Томпсън настойчиво посъветва следното:
–––––––––––––––––––––– Избягвайте влизане в отношение със силните на деня на пазара, защото те ще направят живота ви ад и ще ви изхвърлят от бизнеса.
–––––––––––––––––––––-
Друга препоръка беше да се избягва колкото е възможно сключването на търговски договори, защото правото на обективен процес не е гарантирано:
– Ако внесете в съда дело за договор е много възможно да загубите.ТРЕТИЯТ СКАНДАЛ
Общо 47.5 % от участниците във форума гласуваха, че борбата с корупцията е основният проблем – ПРОБЛЕМ № 1 в България. На далечно второ място остава реформата в съдебната система с 21.3 % (която пропагандата у нас представя като панацея и най-важното, за да скрие истинския проблем)
Гласуването беше на място, по електронен път и присъстващите веднага научиха резултата, изпратен с ръкопляскания.
Има и ЧЕТВЪРТИ И ПЕТИ СКАНДАЛ
Хотел „Кемпински“ в София вече няма.
Голямата световна компания оттегли фрайчайзинга си, след като той беше придобит от олигарха Ветко Арабаджиев.
Хотелът вече се назовава „Маринела“ по името на съпругата му, вкл. и в международните туристически сайтове като много авторитетния
http://www.booking.com/
Питам защо тогава родното правителство и Лукарски са укрили това – виждате, че в официалния сайт на събитието са записали хотел „Кемпински“. На мястото на веригата веднага щях да осъдя България за неправомерно използване на авторитетното име на компанията.
Вижте сами гафа http://www.biforum.org/index.htmlhttp://biforum.org/venue-55.html
(линкове на организаторите на събитието)
Петият скандал е свързан с това, че и интернет сайта на събитието (линкът отгоре), и Фейсбук профилът https://www.facebook.com/biforum
от момента на суровите, но точни критики срещу правителството и бизнесклимата у нас просто забравиха за това сълитие, макар че са посветени именно на него! .
Сега е е към 21 часа и половина, вече е започнала вечерята и няма нито ред и на двете места за протичането на събитието.
Е, това вече е безпардонна цензура.
–––––––––––––––––––––––-
ШпионажътУКРИТИЯТ СКАНДАЛ
Аз само ще отбележа, че от офиса на Световната банка явно е имало нерегламентирано изтичане на информация към ръководството на Министерския съвет.
Съществува и втори вариант – седалището на световната финансова институция у нас е обект на скандално подслушване, обслужващо и Министерския съвет. (и-то е и заради други крайно нежелани потребители на такава информация).
Няма друго възможно обяснение защо премиерът в последния час, така да се каже, се спаси от мероприятието, а Кунева принизи своето участие съвсем умишлено. Тя се отказа на практика от ролята си на вицепремиер на държавата и така принизи ранга на мероприятието (вицето при такива форуми представлява държавата, министърът – не)
Освен това знаем как Борисов щеше популистки да раздуе за ей, на – световният бизнес, зачел именно при неговата власт прокълната при предишните власти България.
При цялата шумотевица в световните медии около събитието тези двамката да се скрият – единият въобще, а другата – под „сянката“ на Лукарски, е напълно необяснимо. Освен ако не са научили нещо потайно предварително (вече разбрахте какво) и това е изиграло роля за решенията им в последния момент.Григор Лилов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *