БОРИСОВ, НАПРАВИ НЕЩО И ЗА ТОЗИ НАРОД, СЛЕД КАТО ТОЛКОВА МНОГО ИСКАШ ДА СИ ПРЕМИЕР

БОРИСОВ, НАПРАВИ НЕЩО И ЗА ТОЗИ НАРОД, СЛЕД КАТО ТОЛКОВА МНОГО ИСКАШ ДА СИ ПРЕМИЕР

ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ
Г-н премиер,
Всеки ден в новинарските емисии се натъквам на репортажи за възрастни хора, останали откъснати от цивилизацията, защото живеят във високопланински села. Пътищата от тия села до града отдавна са рухнали и занемарени, проходими са само за джипове и всъдеходи. Дори и каруца не може да преодолее разстояния от порядъка на 5 до 30 километра. Картата на България е осеяна с такива села – от Северозапада, през Стара планина, Родопите, та чак до Рила, Пирин и Странджа. И днес не ми спестиха тая картинка от некролога на България. Този път видях с. Мугла, в смолянския край. Ходил съм там преди повече от 25 години. Тогава имаше път, поддържаха го и беше не само проходим, ами и живописен беше. Сега не е така. А в селото живеят хора. Няма значение, че са възрастни. Или напротив – има огромно значение. Пътят го няма, в района от десет години няма лекар, фелдшер, стоматолог и няма никаква медицинска помощ. Няма и аптека. Хората преодоляват разстоянието до областния център за повече от час и половина, ако могат да си го позволят. Повечето от тия хора не могат да си го позволят.
И се сещам какво пише в основния закон на републиката, т. н. конституция. Ами пише, че всеки български гражданин ИМА ПРАВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. И това е право, което е задължение на държавата. Задължение на правителството!
Г-н премиер, ЗАЩО НАРУШАВАТЕ КОНСТИТУЦИЯТА? Какво управлявате вие, г-н премиер? Защо облагате с данъци и такси едно население, на което отнемате изконни права?
Какво си мислите, че правите вие, г-н премиер, когато се занимавате с някакви измислени магистрали и пр. грандомански проекти, а оставяте хората в огромни региони от територията на страната да загиват, затънали в мизерия и буквална безпътица? За какви еврофондове ми говорите? За какъв ръст на брутния вътрешен продукт? Извинете. Това не само, че е несериозно. Това е цинично и арогантно.
Знам, че заявихте неведнъж амбицията си да управлявате още дълги години. Обаче се питам: Кого ще управлявате след 20-тина години, г-н премиер? Ще управлявате себе си и роднините си.
Не би било лошо един ден да седнете заедно с министрите си и да обсъдите реалността, да я погледнете в очите тая действителност. Знам, че няма да го направите.
Не ви пожелавам успех в по-нататъшното ви премиерстване, тъй като не съзирам дори и намек за някакви промени към по-добро. Вашето премиерстване е гибелно за народа и остатъците от тая държава.
С омерзение:Любо КОЛЬОВСКИ, някакъв гражданин в селяндурщината
Вече не се издържа!!! Накрая ще си разпечатам устата и ще се наям като хората. Чувствам се като 50% от българите, които всяка вечер нямат какво да сложат на масата си, с разликата, че аз просто нямам възможност да се храня нормално по обясними причини. За останалите е по-тежко!
Нужна е радикална промяна в България. Водената политика е погрешна и ракурсът й трябва скорострелно да се промени. Дано властимащите го осъзнаят по-бързо, защото в момента тече грандиозен политически проект, който предвижда смяна на всички политици от прехода до сега, ако не се подобри жизненият стандарт на българите до края на лятото, и връщане на българските емигранти на родна земя. Смятам, че управляващите са наясно с това.
Борисов, разбираш какво имам предвид. „Стига вече!“, както се изрази МВР-министърът Румяна Бъчварова. Направи нещо и за този народ, след като толкова много искаш да си премиер.
Стоян Тончев, пребитият журналист от Поморие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *