Борисов: Народът да си плати за експериментите, които допуска. Йорданка Василева: Само за тази фраза трябва да е изметен завинаги!

Борисов: Народът да си плати за експериментите, които допуска. Йорданка Василева: Само за тази фраза трябва да е изметен завинаги!

„Борисов: Народът да си плати за експериментите, които допуска
След 30 години чакане днес бе открита пречиствателната станция за отпадъчни води в Созопол. Съоръжението ще обслужва около 4 300 жители и близо 30 000 туристи през лятото. Проектът, който се изгражда по ОП „Околна среда”, е за над 72 млн. лв., а за неговото откриване дойдоха премиерът Бойко Борисов и екоминистърът Ивелина Василева, информира Оффнюз.
„Надявам се да се ускорят дейностите и в максимално кратък срок да приключи и проекта в Несебър. Това са най-големите и мащабни инвестиции”, каза Василева.
Пречиствателната станция в Лозенец се нуждае от разширение, призна екоминистърът и добави, че проблемът, който възникна през лятото в селото е бил технически.
„Бе допуснато изпускане на непречистени отпадъчни води през аварийния изпускател”, добави Василева.
Премиерът Борисов посочи, че не минава седмица без откриване на пречиствателна станция.
„Като видяхте какво е изтичало в морето – то за здравето на хората е било вредно. И аз като вас мога да запитам „А защо 30 г. не са го направили?”. Защо чакаха ние да дойдем, за да го направим. Тази пречиствателна станция колко време я правиха? Поне 10 години. Но сега е факт. И със софийския завод за отпадъци, който пуснахме, наказателните процедури приключват. Софийският завод е втори по хубост в Европа. Аз, като станах кмет навремето, ме водеха във Виена да цъкаме с език как имали завод за отпадъци. Сега нашият е в пъти по-добър”, каза Бойко Борисов.
Той твърди, че в Европа са знаели, че година и половина – две, по времето на Орешарски, не е работено – заради „този експеримент, който се проведе в България”. Борисов се извини, че през тази година „тук – таме” е имало разливи, но призна, че не може „с боичка да ги нарисува” пречиствателните станции. Относно разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг, премиерът отново насочи въпроса към бившето управление:
„Аз щях досега да съм го направил. Ще направим пътя, той е задължителен, сега правим обхода. Но той ще е на второ място, на първо е Хемус. Защото вие тука живнахте в Бургас и региона. А нагоре – Варна и Северна България като тръгнеш да пътуваш, е просто убийство. Догодина Северна България ни е приоритет и тук, това, което съм поел като ангажимент, ще го довърша. Само мостът на Ахелой ми е 30 милиона. Защото е тресавище и трябва пилони на 100 метра да се забият. Ако не бяхме падали от власт, този път щеше да е готов. Но народът трябва да си плати за експериментите, които допуска”, каза Борисов.
Относно проблема с бежанците, премиерът уточни, че границата ни е затворена за нелегални имигранти, а жандармерия и полиция ги държи на 40 км. от границата. Държавата ни е в непрекъсната връзка с турските власти, каза още Борисов.“www.politikata.netЙорданка Василева:Само за тази фраза този нагъл тип трябва да е изметен завинаги!! ОСТАВКА!!Любо Кольовски:ИГРАТА НА АШИЦИ И ПРИСТАНИЩЕТО НА ЯМБОЛ
Носи се из ефира, че сърцето Му се късало, като видел фекални води, а морето ни било най-чистото море в Млечния път. Потресен бил, че бежанците подхвърлят бебета през бодливата тел, а по новата магистрала човек не усещал, че пътува. За дебили ли ни има или Той е дебил? Глупостта не само че няма почивен ден. Глупостта е неуморна, нагла, креслива, лъжлива и се бута като говедо в трамвая. Тя е непостоянна и истерична – сутринта праща войската на границата, вечерта казва, че няма да праща армията срещу бежанците. Вчера приема с готовност 1000 пришълци, днес затваря границата. С тоя лъжльо не бих играл дори и на ашици.
Предавам от Созопол, пристанището на Ямбол.
Прав е Остап Бендер – няма бог и това е медицински факт!
Бог не би могъл да бъде чак толкова търпелив.Колаж: Матей Димов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *