БОРИСОВ, НЕНЧЕВ ОСВЕН ДА СЕ ГРИЖИ ЗА „ПЕРЧЕМА“, НАТИСКА ЗА НАЗНАЧЕНИЯ И УВОЛНЕНИЯ И ДА ОГЛЕЖДА АПЕТИТНИ ВОЕННИ ИМОТИ, ДРУГО ПРАВИ ЛИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ГО „САПУНИСАШ“ ИЛИ „КАПИИ“ НА ДПС НЕ СЕ ЗАКАЧАТ?

БОРИСОВ, НЕНЧЕВ ОСВЕН ДА СЕ ГРИЖИ ЗА „ПЕРЧЕМА“, НАТИСКА ЗА НАЗНАЧЕНИЯ И УВОЛНЕНИЯ И ДА ОГЛЕЖДА АПЕТИТНИ ВОЕННИ ИМОТИ, ДРУГО ПРАВИ ЛИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ГО „САПУНИСАШ“ ИЛИ „КАПИИ“ НА ДПС НЕ СЕ ЗАКАЧАТ?

Военният „земеделски“ министър Ненчев, който „сади и пониква“, ама не селскостопански култури, не знаел какъв бил броят и вида на военната техника, която САЩ ще разполагат у нас /ами да се огледа и преброи, те вече се повече от разположиха!/. „Днес имах среща с посланика на САЩ Н. Пр. Марси Рийс по нейна молба, по време на която бях информиран, че предстои изявление на американската страна за разполагане на техника в няколко източноевропейски държави. В разговора ни обаче не беше предоставена друга информация и подробности за броя и вида на техниката. Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал. Ако подобно искане постъпи, затова ще бъде уведомено както българското общество, така и останалите български институции. Едва тогава ще започне процедурата по приемане и съгласуване на предложението“, изрецитира като пресъобщение „Перукан“, както го наричат във фейсбук, оправдавайки се, че от американското посолство не му давали информация. Много удобно, ама за пред „реформираните“ балами и обладаните гепаджии. САЩ ще разположат танкове, артилерия и друга военна техника в Източна и Централна Европа, заяви американският министър на отбраната Аштън Картър в Талин, цитиран от Ройтерс. Означава ли това, че земеделският-военен министър не знае какво се е договарял или САЩ действат без разрешение на страната-реципиент? Ами това е международен скандал, бе, Ненчев!
Ненчев не знаел кога, къде, какво и защо военно, било техника или човешки ресурс, ще се разполага в България. Но я някой да попита Ненчев кои са имотите на военното министерство в България. Всички до един ги знае, не само като бройка и местонахождения, ами и след лично посещение.
С встъпването си в длъжност, министър Ненчев се отдаде на национално турне с държавни пари, естествено, за да огледа къде, какво военно има още за „харизване“. Като имоти. И все окото му на Черно море. След което започна да натиска да бъдат уволнени началниците на военните почивни бази и заместени със свои, по взаимно споразумение, че да няма излишни спънки, военните имоти за продан вече са на лице – в Поморие и Сарафово. За малко се размина и Военният санаториум в Поморие, ама попада в „Зона А“, защитена зона, пък със „зелените“ работа да си нямаш.
Днес научаваме от Afera.bg, че е пуснал пипалата си и във Варна – да пробутва кадър на ДПС на сладка службица:“СКАНДАЛ! ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР С НЕЧУВАН НАТИСК, ПО ЗАРЪКА НА ПЕЕВСКИ, ВЪРХУ ШЕФ НА „ТЕРЕМ“ ДА НАЗНАЧИ КАДИР КАДИР ЗА ЗАМ-ШЕФ!Нагъл и безпрецедентен натиск, преминал в тотална преса, е упражнил министърът на отбраната, земеделецът, Николай Ненчев върху висш ръководен кадър на „Терем – Флотски арсенал – Варна“, разкриха за АФЕРА брилянтни източници от изключително близкото обкръжение на Бойко Борисов. От месец насам военният министър през ден е подлагал на безобразно притискане ръководител на „Терем – Флотски арсенал“ – Варна с едно единствено искане – моментално да бъде назначен като заместник – директор на „Терем – Флотски арсенал“ – Варна Кадир Кадир – заместник председател на организацията на ДПС в морската столица.
Кадир Кадир бе освободен от „Терем – Флотски арсенал“ преди три месеца. Брилянтните източници на АФЕРА са категорични, че поведението на земеделеца – военен министър Николай Ненчев по отношение на пробутването отново на завръщането на Кадир Кадир, на позицията зам-директор, в „Терем“, е преминало всякакви граници.
Ненчев директно е лобирал за Кадир Кадир и така на практика е осветил зависимостта си от ДПС, в частност от Делян Пеевски.
Според източниците на АФЕРА протекцията на Кадир Кадир към Пеевски минава през депутата Янко Янков от ДПС, който стои зад Кадир.
Кадир е бил назначен в „Терем“ от правителството на Орешарски и е отговарял там за най-сладката хапка – военните имоти. След смяната на борда на директорите в „Терем“, Кадир е освободен, като през това време той излиза в болнични.
Скандалът е огромен, тъй като осветява зависимостта от ДПС на иначе пишещия се за „реформатор“ – земеделец Николай Ненчев.
Брилянтните източници на АФЕРА от близкото обкръжение на Борисов информират, че Бойко Борисов вече е бил запознат с действията на военния си министър – земеделец, известен с присадената си коса. Борисов е дал карт-бланш на ръководството на „Терем“ само да прецени – нужен ли им е зам-директор като Кадир Кадир, или могат да проявят социална загриженост, за да го назначат като портиер на „езеро“, да речем – да преценят сами.
Военният министър с присадената коса обаче, чрез безобразното използване на министерския си пост за лобиране за кадър на ДПС, показа как действа на практика Симбиозата.
В близките дни се очаква протежето на Пеевски Кадир Кадир да се прости завинаги с щенията си за заместник –директор на „Терем“. В краен случай може да получи заплатка за портиер на „водопад“. Което също би било повод за оставката на военния министър, тъй като в сравнение с Кадир Кадир има много други нуждаещи се от работа. Но си нямат земеделец военен министър, прислужващ на Пеевски, за да мачка наред, за да ги назначат.“
СЕГА НА ХОД Е ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ДА ОТГОВОРИ: НЕНЧЕВ БРОКЕР ЛИ Е, НАЧАЛНИК ОТДЕЛ ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ ЛИ, ЗЕМЕДЕЛЕЦ, ВОЕНЕН МИНИСТЪР, ДПС-КАДЪР ИЛИ ПРОСТО „ПЕРУКАН“? И АКО НЕ МОЖЕ ДА ОТГОВОРИ, А И НЕНЧЕВ ЕДВА ЛИ ЩЕ МОЖЕ, ДА СЕ РАЗБЕРАТ „ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ“.
ZADKULISITE.COM
Колаж: Кирил Стаменов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *