Борисов си призна, че инвестициите по времето на кабинета „Станишев“ са повече, отколкото инвестициите при управлението на ГЕРБ

Борисов си призна, че инвестициите по времето на кабинета „Станишев“ са повече, отколкото инвестициите при управлението на ГЕРБ

Отдавна се знае, че инвестициите по времето на кабинета „Станишев“ са повече, отколкото всички инвестиции за 16-е години преди неговото управление.
Това, което не се знаеше до днес е, че са повече не само от 16-те преди него, но и от сбора им с четирите години управление на Бойко Борисов след него, вкл. и със средствата от ЕС.Вени МарковскиБойко призна истината за инвестициите в България! – http://boikob.blogspot.com/Бойко Борисов не се усети и казва индиректно: При тройната коалиция инвестициите са 4 пъти повече, отколкото при ГЕРБ?
На 18-и юли Бойко Борисов пусна поредният кьорфишек за своето управление.Бойко Борисов: При мен разцъфтя всичко. При мен разцъфтя магистрала „Тракия”. Момент…Водещ: Знам, списъкът на изуст го знам.Бойко Борисов: При мен разцъфтя метрото. При мен разцъфтя зала „Арена Армеец“.Водещ: Северната тангента, южната дъга – знам го всичко това.Бойко Борисов: Всички банки разцъфтяха при мен. А държавните пари в банката намаляват. Имаше бизнес, имаше милиарди от Европа, които влязоха в строителство, в инфраструктура, в конкурентоспособност.
На 20-и юли той вече сподели и точната сума, която България е „загубила“ през последната година: 10 милиарда лева.Какво разбираме от неговите думи?1. Всеки, който има малко време, може да провери сам статистиката за чуждестранните инвестиции и да види кой колко пари е докарал.
Ето какво показва таблицата от БНБ и тези числа може би обясняват странната нервност у Борисов, когато заговори за шефа на БНБ:
2005 – 2009 (общо пет години): 27,590,200,000 евро.
2009 – 2013 (общо пет години): 7,081,000,000 евро.
А милиардите от ЕС са точно: 3 511 986 654 (за целия период от членството ни в ЕС до 28.02.2013 г., за всички програми).2. Инвестициите по времето на тройната коалиция са близо 4 пъти повече, отколкото тези по времето на Борисов? Дори и да не се взимат предвид платените от България пари към общоевропейския бюджет, то сумата, докарана от тройната коалиция е пак 2,7 пъти по-голяма, отколкото тази, получена по времето на управлението на ГЕРБ? 3. Разликата става още по-фрапираща, когато хората се замислят, че сумите, идващи от ЕС са бюджетни пари, които България така или иначе ще получи, независимо кой управлява? Докато инвестициите са пари, които се вкарват от реални хора в реалната икономика. С тях се купуват жилища, инвестира се в строителство, приватизират се държавни предприятия и т.н. 4. Че „загубената“ сума от 10 милиарда лева може да се получи само ако начело на Министерски съвет е… Станишев? Защото само по негово време в България е имало влезли по 10 милиарда лева годишно. По времето на Борисов средно влизат по 3 милиарда лева?zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *