БОРИСОВ 2 Е ПО-ОПАСЕН ОТ БОРИСОВ 1

БОРИСОВ 2 Е ПО-ОПАСЕН ОТ БОРИСОВ 1

Не ми е по силите и не е в кръга на интересите ми да се занимавам с политическо ясновидство, но отстраняването на съдия Владимира Янева от всички възможни постове, извършено от единодушно от ВСС, по волята на Борисов чрез Цацаров, ми изглежда като втория елемент от пъзела, който реди премиера. Първият елемент беше Искра Фидосова. Всъщност, Борисов изхвърли първия елемент.
Тоя чернобял пъзел се оказа неизбежен и очакван от публиката. Цветанов се оказа твърде дързък и на моменти неуправляем и отстраняването му е стара прогноза на познавачите и анализаторите. Кога и точно как ще бъде отстранен шефа на ПГ на ГЕРБ, това е въпрос на време и нерви. Нервите на Борисов.Няма начин премиерът да не се възползва от тая възможност, като острани Цветанов и го захвърли в небитието, той ще допълни с още един значителен щрих колорита на маската си, известна като новия Борисов. Добрият Борисов 2.
Тая пиеса е известна. Гледали сме я в спектаклите на всички досегашни кабинети. Че и преди тях, по времето на Татовия режим. Съвременниците на тоя режим едва ли са забравили Чудомир Александров, Иван Абаджиев, Александър Лилов и други забележителни фигури от апарата и номенклатурата на БКП. Любимият номер на Живков беше да ги праща посланици тия опасни вътрешнопартийни опозиционери, които застрашаваха сигурността на собствената му фигура. Живков може да е всякакъв, но никой не може да отрече виртуозните му кадрови качества и съвършенството, с което извършваше невероятни кадрили на всички нива на властта.
Борисов, ученикът на Тато, очевидно е усвоил една немалка част от хватките на кадрила. Фидосова беше само тренировъчен опит. Цветанов ще е истинския пострадал от новото хоби на шефа си. А Владимира Янева е само лека артилерийска подготовка на офанзивата.
Очакват ни интересни събития.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *