„БОСТАН“-ЪТ КОМАНДВА „ПАРАДА“. ТЕЖКИТЕ ЗАВИСИМОСТИ НА БОРИСОВ ОТ ДПС СE ПОТВЪРДИХА С ПРИЕТАТА ОСТАВКА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ВУЧКОВ!

„БОСТАН“-ЪТ КОМАНДВА „ПАРАДА“. ТЕЖКИТЕ ЗАВИСИМОСТИ НА БОРИСОВ ОТ ДПС СE ПОТВЪРДИХА С ПРИЕТАТА ОСТАВКА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ВУЧКОВ!

Оставката на вътрешния министър Вучков не е изненада, а нещо очаквано. Той категорично заяви, че иска кадрови смени в ДАНС и МВР и още на първото заседание на Министерски съвет, след почивните дни, ще постави официално въпроса пред премиера Бойко Борисов. Въпреки предварителното премиерско „НЕ!“. Вероятно министър-председателят на България е с различни виждания от тези на вътрешния си министър Вучков. Отказът на премиера да смени главсека на МВР Светлозар Лазаров, шефа на ДАНС Владимир Писанчев и председателя на ДАТО – назначени при управлението на БСП и ДПС, с препоръки и по настояване на висшите функционери на ДПС, доведе до оставката на министъра на вътрешните работи Вучков.От тук насетне Бойко Борисов ще трябва да дава обяснения пред коалиционните си партньори РБ, АБВ и ПФ, защо кадрите на ДПС в МВР и службите са толкова важни и има ли уговорка ЗАД КУЛИСИТЕ между него и Пеевски/Доган – кадрите на ДПС в МВР и ДАНС да не бъдат закачани, като в замяна ДПС ще осигури гласуването на „важните“ закони, подкрепа за ГЕРБ на местните избори и лична подкрепа за Борисов в президентската надпревара през 2016 г.???
Посещението на директора на ФБР в София днес, седмица след приемането от НС изтегляне на 16-милиарден външен дълг, изобщо не е случайно и вероятно добре запланувано. Борисов изпълни един от поетите ангажименти към „белоглавите грабливи птици“ и беше предобре възнаграден от директора на ФБР Джеймс Коми, който заяви, че „с министър-председателя Бойко Борисов мислят еднакво“.
Колко му трябва на наш Ганьо – да го потупат по рамото и излъжат в очите, ама похвално!
ФБР директорът бе изпратен от янките в България, за да вдигне акциите на Борисов и правителството, в знак на благодарност за гласуваните от парламента 16 милиарда дълг. Но нещата не се получиха. Вучков подаде оставка, доказвайки че нищо не е такова, каквото изглежда. Управляващите партии са ГЕРБ и ДПС, а правителството не е спирало да се тресе отвътре.Янките са напълно наясно със състоянието на МВР и българските служби. И тук е моментът Борисов да отговори – дали, ако парламентът не бе дал разрешение на правителството да изтегли 16 милиарда външен заем, ФБР директорът нямаше да отмени визитата си, а ДПС кадрите – сменени? Затова ли Борисов бе готов да хвърли за втори път оставка като премиер, за по-безопасно, ако не се гласува изтеглянето на 16 милиарда, вместо да се конфронтира с ДПС и отстрани кадрите им в МВР и службите?
САЩ и България мислят еднакво – България да бъде занулена, обезличена и хвърлена срещу Русия в интерес на първите.
ZADKULISITE.COM
Колаж: Иво Ангелов, СИЛА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *