Брендо – посланик? ПЛЕВНЕЛИЕВ ДОГОВАРЯ КОЛУМБИЙСКАТА ФАРМАЦЕВТИКА?! Това означава ли, че ще поевтинее „белото“?

Брендо – посланик? ПЛЕВНЕЛИЕВ ДОГОВАРЯ КОЛУМБИЙСКАТА ФАРМАЦЕВТИКА?! Това означава ли, че ще поевтинее „белото“?

* Нищо не се е променило в България за десетилетия – само фамилиите на лицата.
България ще работи за задълбочаване на отношенията на ЕС с Колумбия. Това е заявил президентът Росен Плевнелиев на среща в централата на ООН с президента на латиноамериканската страна Хуан Мануел Сантос.
По време на срещата двамата президенти са отбелязали, че и България, и Колумбия (????!!!!!) са с утвърдени позиции във фармацевтичната промишленост и в производството на генерични лекарства, което улеснява партньорство между български и колумбийски фирми в тази сфера.
И например някои коментари, които са напълно на мястото си относно благата вест:
* За хероинчето с Афганистан и „Ал-Кайда“ и „ИСИЛ“ ли преговаряме.
* От нас – амфети, от тях – кока. Въобще – идилия! С Колумбия правим картелизация и монополизация на световния наркопазар
* Това означава ли, че ще поевтинее „белото“?
* Фармация ли му викат вече? „Кокаинфарма“ коги ще отвори врати?
* А ноу-хау ще има ли? Че колумбийците са напред в сферата. Или ще сме само предмостие за европейския пазар.
* Кой ще е търговското аташе в това начинание, аз за по-подходящ от Боевски не се сещам.
* Брендо трябва да е главен преговарящ – човекът е завършил медицина (разбира от илачи), добър е в търговията (международен играч е) и вече има силни контакти в Колумбия…
* Той Брендо може вече и да е приключил първия етап на преговорите. Това сега е само официалната част.
* Трябва да е вътре Брендо, та затова няма още присъда у нас. Човека има изградени канали за дистрибуция на фармацията.
* Само завод няма, но ето, президента ще го подкрепи и готово!!!
* Една кола с повече кока моля!
* Еееех, тая българо-колумбийска дружба колко млади животи затри и ще затрие..
* Преди поне го криеха …
Преди наистина го криеха.
Преди 20 години, през пролетта на 1995 г. написах поредица във в. „Труд“, която започваше така:
*********************************************************************
9.5 млрд. мръсни долари са завъртяни у нас
Наркокартели си поделят България,
властта помага, накрая идат куршумите
9.5 милиарда мръсни долари са завъртяни у нас през миналата година, сочат неопровержими данни. Това е почти 2 пъти повече от току-що приетия ни бюджет и малко над официалния ни брутен продукт. За тези пари и провокираните от тях ганстерски войни и убийства ще разкажем в специална поредица, започваща да се публикува от понеделник.
Не само куршумите свързват престрелките в „Белите брези и „Надежда“, разстрелите на Стефан Мирославов-Крушата, основателя на асоциация „Защита“ Цветан Цветанов и Васил Илиев, шефа на „ВИС 2“. От далечна Латинска Америка до още по-далечния Далечен Изток добре пазени в тайна връзки и операции оплитат страната в тъмна мрежа. Шест наркокартела си поделят пералнята, наречена България под благослова на управляващите и с тяхното пряко съдействие…
–––––-Цялата власт – в „пералните“ –––––-
Това е истинската и голяма власт у нас. Тя назначава и уволнява правителствата, тя пише и редактира програмите им.
Тази власт умее да създава и отглежда своите милионери така добре, както и да ги убива. Заповедта на пералнята за препиране на пари е единственият неоспорим атрибут за сила у нас. Поне докато не го оспори друга подобна сила.
България се превърна в един от най-големите центрове за легализиране на нечисти капитали. В рамките на бившите източноевропейски държави мътните финансови операции държат рекорд у нас по честота, мащаби и последици. С изключение на матушка Русия държавицата ни води в броя на труповете, които маркират препирането.
**************************************************************
И т.н., и т.н., с имена, факти, данни, със знаменитото изречение в кабинета на вътрешния министър Виктор Михайлов з право в лицето му „Зад мен са 180 млн. долара, а зад теб – министъра, кой стои“, с труповете, освен на мутри и мафиоти и на разследващи следователи и прокурори, с делата на политиците…
И с тогавашните опровержения:
Лилов срещу Виденов и Гечев
МРЪСНИТЕ $ 9.5 МЛРД. СА ФАНТОМ,
ЗАЯВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО. ЩРАУС ЛИ Е ТО?
На международната пресконференция за програмата за управление на кабинета от полската новинарска агенция запитаха: „В петък националното радио пусна 1 минута мълчание на вашия коментар. Бихте ли разсеяли това нещо?“
Жан Виденов (премиер): Не мога да се ангажирам с отговорен коментар на безотговорно твърдение. Честно казано, за мен цялата теория е съмнителна. Не оспорвам хвърления труд за нейното изработване, приведените доказателства и направените изводи, но ми се струва, че те са далеч от действителността, поне такава, каквато тя изглежда според анализа, който направихме.
Румен Гечев (вицепремиер): Все по-често се натъкваме на случаи, които противоречат на здравата икономическа логика, когато се публикуват определени данни. Бих казал, че когато човек публикува такива цифри, той би трябвало да има най-малкото елементарни икономически познания. Смятаме, както се казва, на коляно. Ако е вярно, че 10 милиарда са мръсните пари, смятани по 65 лева курс, не ви ли прави впечатление, че това е повече от целия брутен продукт на България през 1994 г. ? Край на цитата, тъй като това е под нашето равнище по-нататък да коментираме /смях/.
Григор Лилов: За премиера твърдението е „безотговорно“, теорията за мръсни пари – „твърде съмнителна“, а накрая „не оспорва приведените доказателства и направените изводи“! Вицепремиерът Гечев „откри“, че мръсните пари надвишават брутния вътрешен продукт, което не ми „правило впечатление“. Точно заради тази сума поредицата я има и стартира именно с посочването на този факт!
***Г-н Президент Плевнелиев,
Колумбия е на първо място в света по:
Производство на кафе (suave); Добив на есмералди (смарагди). Колумбия е най-голям производител на злато в Южна Америка. Втори производител в света на кафе. Втори производител на сребро в Южна Америка. Трети световен производител на банани. Четвърти световен производител на цветя и плодове. Шести световен производител на въглища и е на осмо място в света по производство на захарна тръстика.
Тежка индустрия – много слабо развита, имат една металургична фабрика, която е доста по-малка от Кремиковци и произвежда арматурно желязо, имат 2 рафинерии, които не насмогват да задоволят нуждите на местния пазар и по тази причина петрола се изнася за САЩ и се връща от там във формата на бензин и нафта. Имат алуминий да затрупат света, но не могат да го преработват, изнасят суровината за Венецуела и внасят от там вече готови профили и пръти. Лека промишленост – доста добре развита, текстилна, шивашка, обувна и т.н.Защо не поговорихте за търговия и сътрудничество в някой от тези отрасли? А сте говорили за фармацевтиката, каквато я няма никаква в Колумбия.
Там съществува една-единствена фармацевтика – наркофармацевтиката.
Колумбия е провалена държава, страна, в която управлява мафията в лицето на властниците си. И там политическите борби както у нас са единствено битка между враждуващите помежду си кланове и нищо повече.
На тази взаимна основа не се учудвам, че разговорите ви са протекли в разбирателство и хармония.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Преди 20 години поредицата ми завърши така:
„Всеки управляващ кабинет решава дилема. Мръсните пари са му добре дошли, щом не желае да води политика на действителни промени.
Тези пари корумпират и мафиотизират управлението така, че дори Херкулес не ще успее да изчисти авгиевите му обори. Държалите и държащите кормилото на властта политически сили също се криминализират докрай.
Продължи ли това, продължи ли така, ще бъдем втора Колумбия, втори Афганистан, втори златен триъгълник. Появят ли се още трупове на дневен ред, значи вече сме.
Една крачка дели България от ада на наркоцарството и малка стъпка от предверието на жестока диктатура. Допуснем ли днес това, утре, другиден, за десетилетия и десетилетия напред ще бъдем провалено общество, провалена нация, провалена държава!“
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Онова заключение от онази статия днес е повече от актуално. Г-н Плевнелиев, нима искате да го подпечатите завинаги?!
Липсата на пари в България и вече започналия фалит на банковата система и бюджета ли ви накара така, както управлението на БСП и Виденов през 1995-1996 г. да търсите „алтернативни източници“ – вече на съвсем официално равнище, както навремето? И публично, за разлика от онези отминали години?
Нима шантажирате европейските ни партньори какво ще направите – вие и министрите ви, и бъдещите министри, ако в Брюксел не спрат петте наказателни процедури, не развържат кесията по траншовете, не намалят натиска по „Южен поток“ и въобще не се примирят с начина на управление у нас!
Знаем как завърши онзи шантаж навремето към света, в който задкулисни кукловоди си позволиха да заплашат дори с балканска война начело с Милошевичка Югославия и България в съюз!Григор Лилов
Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *