Британска компания ще произвежда оръжия в Украйна

Британска компания ще произвежда оръжия в Украйна - 1

Британска компания ще произвежда оръжия в Украйна

Британската компания за производство на оръжие – BAE Systems, съобщи, че е създала местно дружество в Украйна и е подписала споразумения с украинското правителство за увеличаване на доставките на оръжия, оборудване и обучение, предаде The Guardian.

Обединеното кралство е ключов доставчик на отбраната за Украйна. А BAE, нейният най-голям изпълнител в областта на отбраната, е произвела голяма част от оборудването, което е предоставено на Киев. Компанията също така предоставя услуги за обучение и ремонт на техника.

Новите споразумения ще улеснят бъдещата подкрепа на BAE, като ѝ помогнат да разбере по-добре изискванията за капацитет на Украйна, а също така ще позволят на компанията да работи директно с украински партньори с план за производство на 105 мм леки оръдия. Главният изпълнителен директор на BAE Чарлз Уудбърн е заявил, че „подписването на споразуменията и създаването на юридическо лице в Украйна се основава на съществуващото доверие и подкрепа и проправя пътя за съвместна работа, за да предоставим по-директна подкрепа на украинските въоръжени сили“.

Още новини от Украйна

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *