БРЮКСЕЛ НЕ ДАВА ПАРИ, А РАЗРЕШИ спасяването на банките да стане с цената на ИЗПРАЗВАНЕ НА ВАЛУТНИЯ БОРД И ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ! СТАВА ДУМА ЗА НАШИ, РОДНИ ПАРИ!

БРЮКСЕЛ НЕ ДАВА ПАРИ, А РАЗРЕШИ спасяването на банките да стане с цената на ИЗПРАЗВАНЕ НА ВАЛУТНИЯ БОРД И ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ! СТАВА ДУМА ЗА НАШИ, РОДНИ ПАРИ!

БРЮКСЕЛ НЕ ДАВА ПАРИ, А РАЗРЕШИ
спасяването на банките да стане с цената на
ИЗПРАЗВАНЕ НА ВАЛУТНИЯ БОРД И ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ* Правителството и БНБ ще вземат 3.3 милиарда от тези източници
Днес сутринта на пожар и по свръхспешна молба ЕК разреши на българското правителство да ползва 3.3 милиарда кредитна линия, за да спаси банковата система.
ВЪОБЩЕ НЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ ОТ БРЮКСЕЛ, както посочиха родните медии!
СТАВА ДУМА ЗА НАШИ, РОДНИ ПАРИ!
Става дума за разрешено изключение от евродирективите, според които държавната помощ и държавното субсидиране не е разрешено за частни структури, понеже нарушава конкуренцията.
Новината потвърди всичко, което съм написал в по-долния пост на стената си във „Фейсбук“ и данните от официалните документи, които цитирах: парите на банковата система свършиха, бюджетът няма пари да помогне, валутата в страната и БНБ е повече от кът – няма и 400 млн.евро (долния ми пост и факсимилетата от документите).
Затова ще се посегне на стабилността на лева!
Парите се дават по документи от Фискалния резерв, чийто пари са в пасива на Валутния борд. Но валутата от тях се води в неговия актив. 3.3 милиарда ще дойдат от там.
Скритият смисъл на операцията – навремето при Виденов изгребаха валутните резерви, сега ще изгребат Валутния борд, за да натъпчат с парите му Цеко Миневци, Цветан Василевци и сие.
Навремето при Виденов наляха маса пари от валутния резерв в банките, за да спасяват системата, после фалираха повечето, нагло отмъквайки парите, а „по-почтените“ трезори вместо директно да ги крадат, откраднаха чрез хиперинфлацията – и те като кредитните милионери погасиха заемите си, оформени в левове с нищожни количества валута.
Сега ще се случи същото. И затова парите ще бъдат оформени не като валутни заеми, а като левови – 3.3 милиарда, но ще се раздадат 1.7 милиарда евро. После, след хиперинфлацията ще ги погасят с няколко десетки милиони евро.
Чака ни хиперинфлация, фалирали трезори (ненужни след отмъкването на парите), блокирани спестявания, умряла икономика.
И още едно пояснение:
във фискалния резерв освен парите на държавата са парите на здравното, социалното, Сребърния фонд за пенсионерите, повечето осигурителни фондове от втория стълб и т.н. Е, от днес ги няма като предястие преди основното опоскване на българина.
И последно – до днес БНБ трябваше да е публикувала седмичните данни за баланса на Валутния борд – т.е парите му до 27 юни.
Е, още ги няма и и е ясно защо е закъснението.Григор Лилов
Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *