БСП-Бургас: Проектът за „Парк Арена ОЗК“ е оскъпен с 1,5 млн. лв.

БСП-Бургас: Проектът за „Парк Арена ОЗК“ е оскъпен с 1,5 млн. лв.

Проектът за спортен комплекс „Парк Арена ОЗК” в ж.к. „Славейков” е оскъпен с 1,5 млн. лв. За това алармираха, след направено проучване, народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, общинският съветник от БСП Кирил Петков и Христо Панайотов – член на ИБ на ОбС на БСП-Бургас. По проект комплексът включва закрит басейн, футболно игрище и тенис корт.
„Тези 1,5 млн. лв. са само за конструкцията на басейна, не за целия проект. Спрямо рекапитулацията, която Община Бургас е направила при възлагането на строителство, тази конструкция е оценена на 5 млн. с ДДС. Тук разликата идва около 30 %, което ни се вижда много. Спрямо законовите изисквания, се дава възможност до 15 % от стойността на проекта да бъдат договорени, когато възникнат непредвидими ситуации” – обясни Христо Панайотов и добави, че логиката на Общината за уникалността на съоръжението издиша – в България и по света има много други съоръжения с подобни конструкции.
Вторият фиксиран проблем е за футболното игрище, което трябва да разполага с трибуни. Такива, обаче, не са изградени.
„Оказа се, че трибуните са заменени и на тяхно място са направени два допълнителни паркинга. Отделно има направена детска площадка. Т.е. замяната на трибуни за 708 хил. лв. без ДДС, е направена за нещо, които струва около 200 хил. лв. Нека да видим заменителните таблици. Най-интересно е, че в профил на купувача, по закон, се изисква всяка една промяна на договора да бъде публикувана, но това не е направено. Така няма как да се види каква замяна е направила Общината и на каква стойност” – каза Тишев. Той отправи призив към Община Бургас да покаже тези заменителни таблици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *