БСП на „лов“ за ромски гласове с осъден престъпник Ромски барон, бивш депутат от същата партия е новият коалиционен партньор на Нинова

БСП на „лов“ за ромски гласове с осъден престъпник Ромски барон, бивш депутат от същата партия е новият коалиционен партньор на Нинова

От пресцентъра на Българската социалистическа партия и медиите ни заливат с информация за подписано споразумение за сътрудничество и подкрепа за предстоящия евровот с 12 организации.
При по-внимателен прочит на споменатите 12 няма как да не направи впечатление „Европейска сигурност и интеграция“, под чието иначе европейско название се крие, познатата в близкото минало политическа партия „Рома“. Очевидно „Визията за България“ на родните социалисти минава през организирането и усвояването на цигански вот. Този факт не е никак учудващ, предвид дългодишното сътрудничество между двете формации, датиращо от 2001 година, когато лидерът на „Рома“ Тома Томов дори влиза като депутат от „Коалиция за България“. Чии интереси защитава, всъщност, БСП – на българите или на ромите? Това ли е цената на така жадното за власт „Позитано“ 20 – няколко десетки хиляди ромски гласа от махалите, които да дадат на Корнелия Нинова основание да иска властта?
Причина БСП да опитва да търси циганските гласове от гетата е прекомерният натиск върху Нинова да спечели все пак едни избори. От друга страна опитните изборджии на Позитано винаги са разчитали на организираните ромски гласове през годините – например в Сливенския избирателен район. Любопитен детайл е дългогодишното присъствие на „Евророма” в редиците на социалистическата коалиция в Парламента.
Сега от социалистическата партия разчитат за пореден път да прибегнат до практиката, която иначе публично осъждат и отричат – купуването на цигански вот. Новият коалиционен партньор, който се е наредил до Корнелия Нинова и копнее за участие в изпълнителната власт е Тома Томов от „Европейска сигурност и интеграция” (БИВША ПАРТИЯ „РОМА”), който е част от прехода, ромската декада и всякакви програми за „усвояване“ на средства, които произведоха стотици хиляди несоциализирани цигани, заплаха за обществения ред.
Любопитно е, че през 2011 година Софийският районен съд осъжда Томов на 5 години затвор за поредица от корупционни престъпления и престъпления по служба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *