БСП – София е още стъпка по-близо до издигането на Ваня Григорова за кмет на София

БСП – София е още стъпка по-близо до издигането на Ваня Григорова за кмет на София

© Надежда Чипева, Капитал

Дневник Експрес

Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17 часа.

window.dnevnik.eventPush(‘newsletter_form_impression’, {‘newsletter_number’:’2′,’newsletter_name’:’Дневник Експрес’});

Софийската организация на БСП е с още стъпка по-близо социалистическата партия да издигне Ваня Григорова за кмет на София. Това става известно от прессъобщение на БСП – София, според което всички 24 районни организации на партията в столицата са дали подкрепа за „явяване на БСП на местните избори в София с широка коалиция и за Ваня Григорова за кмет на столицата“.Наскоро пред „Нова нюз“ Ваня Григорова заяви, че би приела да бъде кандидат за кмет, ако в листата за общински съветници има синдикалисти (самата тя е част от „Подкрепа“) и е издигната от по-голяма лява коалиция, а не само от БСП.Председателят на БСП – София Иван Таков посочи пред „Дневник“, че окончателният формат на коалицията, която би застанала зад Григорова се уточнява, но сред формациите, с които досега са водени разговори и се очаква да се включат, са:

„Левицата!“, един от чийто лидери е Мая Манолова, „Български възход“ на Стефан Янев, „Морал, Инициативност, Родолюбие“ на Симеон Славчев, „Зора“, „Евролевицата“, „Комунистическа партия на България“, „Българска комунистическа партия“ и „Партия на българските комунисти“.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1611834613314-0’); });

Засега процесът по издигане на кандидат за кмет на София от БСП съвсем не е завършен. Първо на 2 септември предстои Градска конференция. Според Таков това ще е следващата стъпка към утвърждаването на кандидатурата на Ваня Григорова за кандидат за кмет на столицата, тъй като тя е съставена от делегати, издигнати от районните конференции, които пък всички 24 са дали подкрепа за Григорова. Цитат на деня: София трябва да е гостоприемна за софиянци, а не за чужденци, идващи за уикенда да изпият по бираСлед 2 септември (тоест, след Градската конференция) ще има заседание на Националния съвет, където председателят на партията Корнелия Нинова има влияние и мнозинство, където окончателно трябва да бъде решено за кандидатите за кметове на БСП по места, както и за листите с общински съветници. Васил Терзиев обяви, че ще критикува ГЕРБ градивно, за Борис Бонев ГЕРБ е врагът

 

Източник Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *