БСП ще плаща за грешката си, че не потърси никаква отговорност от ГЕРБ и кабинета на Борисов

БСП ще плаща за грешката си, че не потърси никаква отговорност от ГЕРБ и кабинета на Борисов

Много ме озадачи едно изявление на председателя на БСП, в което г-н Миков пламенно твърди, че Борисов върви към изборна победа с десни обещания за рестрикции, замразяване на доходите, свиване на доходите и на потреблението и т. н. Цитирам по памет.
Не съм убеден, че дясното е съпричстно с мизерията, която със сигурност ще ни сполети, ако ГЕРБ спечели изборите и състави самостоятелен кабинет. Вероятно г-н Миков има достатъчни основания, за да подозира Борисов в такива намерения. Та нали вече е обществена тайна, че служебният кабинет трескаво работи върху проект за актуализиране на бюджета, което означава и нов кредит? От колко милиарда, предстои да видим.
В цялата тая предизборна вакханалия само едно не ми става ясно: Защо БСП и ГЕРБ се замерят с идеологически заклинания кой е ляв и кой е десен, след като е очевидно, че това е един измислен лабиринт от хипотези и загадки и никой не знае къде точно е позициониран в тия мистериозни тунели на партийното мислене?
Неяснотите дават хляб на малките партии, без значение дали са били в досегашния парламент или са станали жертва на големите акули, спонсорите на номадите и останалите ренегати в политическия мир.
Ясно е само, че изявлението на г-н Миков налива вода в мелницата на Борисов и го легитимира като десен политик. Което изобщо не е вярно и не е възможно да се случи. За мен това е намек за поредното задкулисно споразумение между играчите на политическата сцена. Поредната сделка под масата. И поредното доказателство, че у нас политиката е просто бизнес и нищо повече.
БСП ще плаща за грешката си, че не потърси никаква отговорност от ГЕРБ и кабинета на Борисов. Тази грешка позволи подземното договаряне между ДПС и кабинета на Орешарски и изкуственото предизвикване на правителствена и парламентарна криза.
В крайна сметка стана ясно, че предателят си остава предател. Орешарски компрометира преди години някогашното СДС, а сега предаде БСП.
Странно е, че от цялата тая история всички излязоха чисти, неопорочени и целите в бяло. Кой плаща сметката за зле режисирания спектакъл, няма смисъл да питам.Любо Кольовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *