Буданов коментира контраофанзивата и мирните преговори с Путин

Буданов коментира контраофанзивата и мирните преговори с Путин - 1

Буданов коментира контраофанзивата и мирните преговори с Путин

Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов коментира изказванията за „бавното контранастъпление“ на Украйна, предаде ТСН.

Той подчерта, че най-важното е украинските защитници да вървят напред, независимо колко бързо се случва това.

„Приближаваме се. Има известно забавяне. Понякога по субективни причини, понякога по обективни причини. Е, това е нормално, но ние вървим напред и дори това, което току-що споменахте, много хора казват „бавно напредване“. Вижте самата формулировка: вие сами казвате „бавно“, но „настъпателно“, подчерта шефът на украинското разузнаване.

Буданов коментира и изявленията в информационното пространство, че темповете на контранастъплението в Украйна може да не харесат на западните партньори. Той подчерта, че не разбира „защо някой трябва да харесва или не харесва нашата война“.

Буданов беше помолен да коментира и възможността за преговори с Владимир Путин. Буданов подчерта, че в това няма смисъл, тъй като Русия е известна със своята агресивност. Отговаряйки на въпрос за потенциални мирни преговори с Русия, Буданов отбеляза, че ще се въздържи от директен отговор на това. „Въздържам се да отговарям директно на вашия въпрос. Единственото, което ще коментирам, е, че няма смисъл да разговаряме с открити убийци, защото всичко, което искат, е да ви убият“, каза той.

Междувременно Зеленски обяви от колко бойни самолета се нуждае Киев. Украйна се нуждае от около 100 бойни самолета повече от обещаните до момента, заяви украинският президент Володимир Зеленски. „За ефективни военновъздушни сили се нуждаем от общо около 160 бойни самолета“, каза Зеленски. Зеленски каза, че Украйна е получила обещания за 50 или 60 произведени в САЩ изтребители Ф-16 от различни европейски държави.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *