Бурята „Хилари“ отслабна, но 25 млн. души в Калифорния са в опасност от наводнения

Бурята  "Хилари" отслабна, но 25 млн. души в Калифорния са в опасност от наводнения - 1

Бурята „Хилари“ отслабна, но 25 млн. души в Калифорния са в опасност от наводнения

Бурята „Хилари“ вече е посттропически циклон и продължава да се движи през югозападната част на Съединените щати, причинявайки животозастрашаващи наводнения и силни ветрове, съобщава Националният център за ураганите.

Посттропическият циклон е термин, използван за описване на циклон, който вече не притежава тропическите характеристики на ураган, но продължава да генерира интензивни дъждове и ветрове.

„Хилари“ продължава да има ветрове със скорост от около 55 км/ч с по-силни пориви. Той се намира на около 600 километра северно от Сан Диего, в централната част на щата Невада и се движи на север.

В резултат на продължителните и изобилни валежи, които засягат югозападната част на САЩ, се очакват опасни наводнения, които могат да бъдат непредвидими и да нарушат почвени слоеве.

Силните ветрове също ще продължат да се усещат в части от западната част на страната, особено в районите с по-високи терени.

Макар че предупрежденията за тропически бури са спрени, предупрежденията за наводнения продължават да важат за повече от 25 милиона души от Южна Калифорния на север до Северен Айдахо, цитира „Фокус“.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *