Бъдете внимателни, ако купувате тeзи употребявани коли (автомобилите, на които най-често се връща километражът)

Бъдете внимателни, ако купувате тeзи употребявани коли (автомобилите, на които най-често се връща километражът) - 1

Бъдете внимателни, ако купувате тeзи употребявани коли (автомобилите, на които най-често се връща километражът)

Почти един на всеки седем екземпляра от този модел е с превъртян километраж, а незаконно коригираният пробег кара неволните купувачи да плащат твърде много за автомобили с голям пробег. Поради тази причина, ако купувате кола втора употреба, винаги се препоръчва да направите проверка на миналото, преди да дадете парите, като особено важно е да се направи това за моделите, които ви показваме по-долу.

Срещу малка такса редица от вносителите ще ви дадат отчет, който разкрива дали превозното средство преди това е било в катастрофа и ремонтирано, отписано от застраховател или показва, че има неизплатени лизингови такси. Но най-често измамите са свързани с превъртане на километража.

Проучване на carVertical показва, че за една от седем употребявани версии на Opel Astra, проверени през 2023 г., е установено, че пробегът е бил коригиран в опит да се подмамят неволните купувачи да платят повече, отколкото наистина струва.

14.5% от предлаганите за продажба модели Astra втора употреба са с неправомерно коригирани километражи. Проучването предупреждава, че много шофьори са изложени на риск да станат жертва на тази измама, защото Astra е една от често купуваните употребявани коли. Ето и кои са останалите в тази класация.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *