Българинът трябва да крещи не пред бастионите на властта, а да пренесе гнева си пред домовете на властниците

Българинът трябва да крещи не пред бастионите на властта, а да пренесе гнева си пред домовете на властниците

На българина му трябваха много години, докато се научи да шофира с колан. Много бой отнесе по канчето, много глоби и точки му причиниха пътните милицаи. Научи се, все пак, да си връзва сутиена, па макар и трудно, и мъчително. Този факт ме прави оптимист. Обаче, ме кара да се питам кога българина ще се научи да различава в политическата сбирщина правилните хора и кога ще спре да вярва на лъжците и измамниците, които преобладават в тая тълпа.
Много бой му предстои на българина. А боят, дето го отнесе през последните 25 г. отива към света на забравата.
Има надежда българинът да се научи и да протестира. Кога – не е известно. Може би, когато разбере, че не трябва да му плащат протеста. И че трябва да е на улицата, когато някой политик получи 1 млн. лв. за несвойствените за квалификацията му дълбоки познания в хидроинженерството. Или когато проумее, че трябва да крещи и подскача не пред бастионите на властта и пренесе гнева си пред домовете на властниците.
Много се размаза представата ми за бъдещето.И причина за това е ретроспекцията. В нея се мяркат разни сенки, предимно зловещи. По-добре да не се захващам с тях.
И не забравяйте – коланите са задължителни и за пътуващите в МПС-то.Любо Кольовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *