България да се готви за нов премиер. Смъртта на КТБ е заради „Южен поток“

България да се готви за нов премиер. Смъртта на КТБ е заради „Южен поток“

Правителството трябва да издържи до април. Мисля че през пролетта България може да има и нов премиер. Ще са клюки ако сега започнем да споменаваме имена. Някои от потенциалните премиери са и в сегашния кабинет. Кабинетът ще бъде възпитаван с вкарване и изкарване на български патриоти. Но правителството трябва да издържи до края на март, защото трябва да се решават къщни работи.
Това каза в „Добро утро, България!“ по TV7 политологът Валентин Вацев.
„Правителството трябва да оцелее. Дълго мислех какво правителство трябва да се направи, за да е стабилно в очите на великите ни партньори. АБВ е за вкус – като дафиновия лист. Голямата задача на това правителство е да не допусне „Южен поток“. Наскоро Борисов получи поздравление за победата си от Барак Обама, което гласеше „ще бъдеш премиер, но внимавай с Южен поток“, коментира политологът.
„Когато Борисов си хвърли оставката (през февруари 2013 г.) в Париж имаше 300-хилядна демонстрация, но френската власт не си мръдна пръста. Тогава партньорите на Борисов във Вашингтон не повярваха на готовността му да се откаже от „Южен поток“, смята Валентин Вацев.
„Не разбирам от банки, но за мен смъртта на КТБ е част от геополитическата битка за „Южен поток“. Много от нещата зависят от бъдещите събития в Украйна. За нашето общество има значение какво ще стане с КТБ, но не и за великите сили, за които няма никакво значение какво ще става и с най голямата банка що се касае до реализацията на петролопровод или газопровод“, категоричен е политологът.
Според него германците, които са хора на здравия разум, виждат, че Германия търпи загуби от санкциите срещу Русия. „Но германският политическият елит е възпитаван според англо-саксонските виждания“, твърди Вацев.
Експертът припомни, че ЕС е икономически съюз, а не политически. „И тази икономика живее все по-трудно, когато изкуствено се разделя от Русия. Долната граница на стокообмена е 475 млрд. евро“, поясни Валентин Вацев.Zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *