Българи в чужбина се обявиха против назначението на Ива Йорданова за зам.-шеф на Държавната агенция за българите в чужбина

Българи в чужбина се обявиха против назначението на Ива Йорданова за зам.-шеф на Държавната агенция за българите в чужбина

„ОТВОРЕНО ПИСМО
от българи, живеещи в Австралия
до г-ца Ива Йорданова, зам.председател на Държавната агенция за българите в чужбина
до водещите информационни агенции на Република България
Имайте морал, госпожице Йорданова! Оттеглете се от поста, който незаслужено, без конкурс, без транспаранност, чрез връзки и партийни зависимости заехте. Без да имате необходимия професионален и административен стаж. Без да сте минала по стълбицата на административния мениджмънт.
Знаете ли защо Вашето назначение е обидно за нас като българи, които живеят в чужбина? Защото по-голямата част от нас сме напуснали страната си и сме отишли на другия край на света да търсим по-добър живот и с ясни правила, не защото не обичаме България и не искаме да работим за нея и да се радваме на близките си. Принудени бяхме да излезем от Родината си заради практики като вашето назначение, които обезсмислят усилията на младите хора, които учат, работят и искат да се развиват по правила и според качествата си. Само че винаги в български условия се появява някой с връзки, някой близък до силните на деня. Както е във вашия случай. Вашето назначение олицетворява голяма част от онова, което ни прогони от Родината ни. Засрамете се! Напуснете. И ако искате България да тръгне напред – спазвайте правилата, които трябва да са еднакви за всички, а не разчитайте а връзки и партийни протекции.
Не пишем на премиер-министъра Близнашки, нито на ресорната вицепремиерка, която разбираме е подписала назначението Ви. Няма смисъл. Те са част от този порочен модел, който трови България. Обръщаме се към Вас като млад човек, който все още има шанс да се промени. Да покаже, че има чест и достойнство. Дано съвестта Ви да проговори.
Българи, живеещи и работещи в Аделаида, Мелбърн, Сидни, Пърт, Хоубърт, Брисбейн – Австралия:
Анна Бракалова-Дейвидсън
Тони Тодоров
Валенто Йорданов
Галя Шнайдер
Мирослава Георгиева
Даниела Вангелова
Марио Трайчев
Иван Иванов
Георги Мантарков
Йосиф Шекерджийски
Жак Севлиевски
Мария Филипова
Пени Цанкова
Елен Захариев“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *