Българският мафиотски „елит“ се страхува от психичния статус на Бойко Методиев Борисов! Въпросът е – как оттук-насетне онези, които създадоха Бойко Борисов ще сложат край на собственото си творение?

Българският мафиотски „елит“ се страхува от психичния статус на Бойко Методиев Борисов! Въпросът е – как оттук-насетне онези, които създадоха Бойко Борисов ще сложат край на собственото си творение?

Тези дни Николай Бареков постави отново в дневния ред на българското общество един въпрос, който неизменно е присъствал през последните години, повече или по-малко явно. Въпросът за престъпното минало на лицето Бойко Методиев Борисов, за неговото участие в наркотрафика, убийства и всевъзможни кражби, за неговите бизнес-връзки със знакови фигури от подземния свят на прехода…
Впрочем, цялата истина за Бойко Борисов ни беше поднесена преди години в списанието на Конгреса на САЩ „Конгрешънъл куотърли“, беше прочетена в публикуваните от Уикилийкс грами на американски посланици в София, беше чута в паметните му разговори по повод „Мишо Бирата“ и „Случая Кокинов“, многократно беше изтъквана от говорителите на легия „Анти-мафия“, беше документирана в множество публикации на Веселина Томова в „Афера“, включително и на свидетелски показания на подсъдими по най-различни дела! С други думи, българското общество отдавна е наясно с мутренската същност на Бойко Методиев Борисов, днес Николай Бареков само припомня с документи тази нелицеприятна истина за нацията – истината, че във върховете на държавата удобно се е настанил един гангстер!…
Ако България беше нормална страна, в която държавата си има мафия, най-вероятно тези скандали щяха да приключат с публични разстрели и гангстерски войни. Проблемът обаче е, че България не е нормална страна, тъй като тук отделните кланове са превърнали самата държава в мафия! Поради което тук нямаме публични разстрели, а имаме… партийни сблъсъци! Парадоксално, но в България клановете на мафията разрешават проблемите помежду си не с пистолети или взривове, а с партийни кампании, с присъствие или отсъствие от „работа“ в Народното събрание! Кулминацията на борбата между мафията в България са, забележете, предизборните кампании и самите избори за различните видове власти! Е, както се пееше в една песен, наистина няма такава държава!…Защо обаче генерали и политици се заеха яростно да защитават лицето Бойко Методиев Борисов – за медиите не говоря, защото те са прости изпълнители на същите тези мафиотски кланове? Ами отговорът е елементарен, уважаеми дами и господа – защото българският мафиотски „елит“ се страхува от психичния статус на Бойко Методиев Борисов! Защото се опасява, че ако истината победи и този гангстер бъде арестуван, то поради лабилната му психика и страхът, които са начин на живот на Бойко Борисов, могат да доведат дотам, че той да разкрие най-чистосърдечно, за да се спаси разбира се, цялата конфигурация на последните 25 години! Да осветли всички връзки на цялата „политическа класа“ с подземния свят, да разкаже и за наркоканалите, и за кражбите, и за банките, и за всичко, за което се сетите! С други думи, този мафиотски български „елит“ отново има проблем, и то сериозен проблем – понеже казусът с престъпното минало на Бойко Борисов няма как да бъде заобиколен, то мафията ще трябва да търси начини той да бъде разрешен, но не публично, каквито са нормалните очаквания, а по свой си начин! С други думи въпросът е – как оттук-насетне онези, които създадоха Бойко Борисов ще сложат край на собственото си творение?
Очевидно е, че казусът с миналото на Бойко Борисов не е просто акция на Николай Бареков – все пак някак е наивно да се смята, че зам.-председателят на Групата на консерваторите в Европейския парламент ще си позволи да предприеме нещо на своя глава!
Очевидно е също така, че Бойко Борисов не може отново да разчита на подкрепата на янките – бившият посланик Джеймс Пардю заяви това преди около месец в прав текст! Очевидно е, значи, че външните партньори на България отправят покана към българската „политическа класа“ сама да си реши „казусът Борисов“!
Въпросът е – дали тази класа и прокуратурата ще има смелост да направи това и най-важното – по какъв начин?!?…
Да не забравяме, все пак, как в подобна ситуация българската „политическа класа“ реши преди време подобен казус, със също така един бивш министър-председател!
Въпроси, уважаеми дами и господа, въпроси, чиито отговор предстои! Просто няма друг начин!
Това е положението, драги ми дами и господа…Проф. Людмил Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *