Български ало-измамници в Гърция прибрали солидни суми в пари и злато, преди полицията да ги пипне

Български ало-измамници в Гърция прибрали солидни суми в пари и злато, преди полицията да ги пипне - 1

Български ало-измамници в Гърция прибрали солидни суми в пари и злато, преди полицията да ги пипне

Шокиращи кадри, заснети от камера на съседен блок в град Триполи, потвърждават действието на разкритата от полицията спирала от български ало-измамници. Членовете на групата се представяли за полицаи, за да измъкнат от близките на нищо неподозиращите си жертви огромни суми, от нереални пътнотранспортни произшествия с фатални наранявания, пише „Труд“.

Въпреки постоянните предупреждения на полицейските власти за действията на измамниците, които си измислят невероятни истории за изнудване на пари и злато и въпреки постоянните публикации и репортажи за това в предавания и новинарски бюлетини, престъпниците успяват да мамят нищо неподозиращи граждани.

Гръцката медия „Прото тема“ се публикува видео от 29 юли в 13:00 ч в Триполи, на което възрастна жена вече е хвърлила парите от балкона си в найлонова торбичка, а минути по-късно ало-измамниците минават покрай дома на жертвата с луксозно БМВ.

Сценарият е познат. Непознат мъж се обажда по телефона и представяйки се за полицейски служител информира, че дъщеря ѝ в автомобилна катастрофа е причинила смъртоносна травма на трето лице. Първоначално измамниците се опитват да я успокоят възрастната жена и в същото време я убеждават, че дъщеря ѝ ще носи наказателна отговорност, ако не предаде солидна сума пари от 5600 евро.

Камерата улавя българина, докато грабва червената чанта с пари и върви към луксозното си превозно средство за бягство, за което се твърди, че е било паркирано наблизо..

Въпросното лице от бандата е осъден на четири години затвор без право на обжалване.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *