Бърз и лесен трик за почистване на загорели съдове

Бърз и лесен трик за почистване на загорели съдове  - 1

Бърз и лесен трик за почистване на загорели съдове

Загорелите съдове са истински кошмар. Те могат да откажат много хора да готвят, само за да си спестят мъчителното и уморителното търкане. А най-лошото е, че то невинаги е достатъчно ефикасно – съдовете остават мръсни и със загорели упорити остатъци.

За щастие има много лесен начин да сложите край на това кошмарно изтощително търкане на загорелите съдове. С помощта на един лесен трик можете да премахнете залепналите остатъци от храна много лесно и без усилия. И най-важното – без излишни разходи – само с подръчни материали от дома.

Поставете загорелия тиган или тенджера на котлона. Налейте вода. Изчакайте да заври, намалете котлона. Добавете щедро количество препарат за съдове, няколко лъжици сода за хляб и половин чаша оцет.

Разбърквайте, докато сместа започне да бълбука. Постепенно ще усетите колко лесно се отделят загорелите парчета от дъното на съда. Бъркайте така с шпатулата в продължение на поне 15 минути. Свалете от котлона. Излейте водата.

С напоена с препарат за съдове гъба втрийте още малко препарат за съдове и сода за хляб, смесена с малко вода. Всички остатъци ще паднат много лесно, а съдът ще изглежда полиран като нов.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *