Валентин Вацев: Работата на държавните секретари на САЩ е да обикалят света и да наглеждат колониалните си администрации. Очаквам конфликт през пролетта на украинска територия

Валентин Вацев: Работата на държавните секретари на САЩ е да обикалят света и да наглеждат колониалните си администрации. Очаквам конфликт през пролетта на украинска територия

На държавните секретари на САЩ работата им е да обикалят света, да наглеждат колониалните си администрации, потупват ги по рамената и им обещават разни хубави неща и то искрено. Много по-важно би било, ако в София пристигне началника на военната комисия на НАТО или на групата за планиране на НАТО. А държавният секретар на САЩ, на път от Индия за Париж, е добре дошъл и в София да ощастливи българския политически елит. Аз усещах вчера как българската политическа класа преживя колективен оргазъм. Така коментира политологът Валентин Вацев визитата на Джон Кери у нас в предаването „Деконструкция“ на БНР. Вацев смята, че сме в предвоенна ситуация:
Аз очаквам военен конфликт още през пролетта на украинска територия. Замисълът е да се воюва срещу Русия със силите на европейските съюзници на САЩ, тъй като военната доктрина на САЩ не предвижда възможност за директен военен допир с Русия, освен ако не става дума за глобален конфликт, а това е другото име на края на света. Така че европейските съюзници на САЩ ще трябва да докажат своята евроатлантическа солидарност изпращайки свои въоръжени сили. /…/ По-вероятно е да се очаква въоръжен конфликт, в който на България е предвидена определена роля. Американците са реалисти и прагматици и знаят много добре, че България е важна, но България има един проблем – народът, който не е американофилски.Според Вацев, голямата политическа задача е свалянето на Владимир Путин до лятото:
Американският политически календар показва други неща във втората половина на годината. Работата е там, че действия екип в Белия дом в момента не е настроен за директен конфликт с Русия, но тези, които определят голямата политика на САЩ желаят на всяка цена да се създаде горяща ивица между Русия и Европа, за да се принуди руския елит да свали Путин. Голямата цел е да не се позволи никакъв геополитически съюз между Русия и ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *