ВАРНЕНСКО ЧЕНГЕ СЕ ИЗГАВРИ С БЕЗДОМНИК БОЛЕН ОТ ПОДАГРА В БЕЗПОМОЩНО СЪСТОЯНИЕ

ВАРНЕНСКО ЧЕНГЕ СЕ ИЗГАВРИ С БЕЗДОМНИК БОЛЕН ОТ ПОДАГРА В БЕЗПОМОЩНО СЪСТОЯНИЕ

Варненски полицай нарита бездомник заради агресивно куче.
Полицай от І РУП на МВР-Варна нарита на улицата бездомен човек само защото преди това кучето на несретника нахапало униформения. Бруталната саморазправа се разигра около 22:30 часа тази вечер на тротоара до магазин „Камчия“ на ул. „Дрин“. Свидетели на случилото се станаха минувачи, сред които и репортер на Topnovini.bg.
По данни на очевидци бездомникът на име Гошо, който според живеещи в района страдал от подагра, лежал на тротоара в безпомощно състояние, когато полицейска патрулка спряла пред магазина. Служител на реда се приближил към лежащия на тротоара човек, започнал да му крещи да става, но за нещастие кучето на Гошо (на снимката) инстинктивно защитило стопанина си и нахапало униформения по единия крак, след което избягало. Последвали и ритниците от страна на ранения служител на реда, който насочил агресията си по лежащия в безпомощно състояние човек – ситуация, на която непосредствен свидетел стана и репортер на Topnovini.bg.
След грозната саморазправа на мястото дойде още една полицейска кола, а бездомникът бе отведен в І РУП, като преди това му бяха поставени белезници. Междувременно униформен от първата патрулка, който така и не се легитимира, се приближи към двама от свидетелите и се опита да ги сугестира с въпроса: „Видяхте ли какво се случи с колегата?“ След като не получи желания отговор, униформеният разказа, че познавал Гошо от десетина години. Той бил много добър човек, а полицаите често му давали по 50 стотинки да си купи храна, така че поведението му ги възмутило, сподели почти насериозно полицейският служител.
Проверка на Topnovini.bg установи, че нито продавачите от денонощния магазин „Камчия“, нито квартирантите от близкото сутеренно помещение са викали полиция за лежащия на тротоара бездомник, защото той по принцип нощувал там. Не е изключено полицаите да са се отбили до магазина с патрулката, за да си напазаруват, подхвърли уклончиво касиерка от супермаректа. Момиче от Нови пазар, което живее непосредствено до мястото на инцидента, разказа, че Гошо е много добър човек и че никога не е проявявал агресия. Дори напротив, държал се е като добър съсед и неведнъж я предупреждавал да си затваря и заключва вратата нощем. „И при мен дойде един полицай, който твърдеше, че човекът е оказал съпротива, но аз не видях това“, разказа друг свидетел на физическата саморазправа.
Последващ оглед показа, че инцидентът с ритниците остава зад обектива на камерата за външно видеонаблюдение на магазин „Камчия“. За сметка на това обаче камерата на друг търговски обект има пряка видимост към местопроизшествието и би трябвало да е записала случилото се на тротоара, който е и добре осветен.
Репортер на Topnovini.bg сне самоличността и телефонните номера на всички свидетели на полицейската саморазправа и в четвъртък сутринта ще ги предаде на компетентната дирекция на МВР – ведно с допълнително установените факти и обстоятелства, които биха улеснили вътрешното разследванe
varna.topnovini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *