Васил Антонов – човекът, който иска да овладее федерацията по шахмат

Васил Антонов – човекът, който иска да овладее федерацията по шахмат

Крими сянка виси над депутата от БСП Васил Антонов – преди 14 години загадъчна смърт с автомат „Калашников“ отнема живота на съдружника му в хотел „Ростов“ в Плевен.
Днес червеният народен избраник Антонов е първи на опашката в опита за овладяване на федерацията по шахмат.
Настоящият депутат от БСП Васил Антонов е една от загадъчните фирми на прехода, като името и кариерата му се свързва с това на „червената шаманка“ Нора Ананиева и това на „бащата на червените куфарчета“ Андрей Луканов -http://afera.bg/%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%81%D0%BF.html.
Антонов е потайна фигура, като в живота му има цял куп неясни и потънали в сивота въпроси. Такъв е случая от 2004 година, когато при неизяснени и до днес обстоятелства е убит неговият партньор в хотел „Ростов“ в Плевен.
Тогава 40-годишният плевенски бизнесмен д-р Людмил Конов беше застрелян с автомат „Калашников“ пред собствения му китайски ресторант до дома му на бул. „Русе“ в града. Срещу него бе стреляно от засада, докато се прибирал към дома си. http://old.segabg.com/article.php?id=135899
Разследването тогава показа, че малко преди полунощ минувачи открили Конов все още жив, прострелян в плешката, кръста и бедрото. Откарали го в болница, където той обаче починал.
Оръжието на престъплението е намерено от полицията в градинка срещу местопрестъплението, съобщи тогава шефът на РДВР-Плевен полк. Бисер Иванов, като уточни, че Конов е съсобственик на плевенския хотел „Ростов“, в който година по-рано е бил разстрелян бизнесменът Марио Иванов. За него е известно, че е бил един от най-силните в пласирането на проститутки в региона. Съдружници на Конов са бившият зам. областен управител на Ловеч Васил Антонов и Христо Каленов. Тримата купили хотела 2 г. по-рано чрез фирмата си „КА-груп“. Убитият е бил съдружник и в дружеството „Плевен баскет“ ООД, чийто основен предмет на дейност е развитие на професионален спорт, придобиване и продажба на състезателни и трансферни права.
Любопитно е, че 14 години по-късно партньорът на убития в хотел „Ростов“ Людмил Конов – Васил Антонов, също има неприкрит афинитет към спорта. За разлика от своя авер в миналото днес Антонов се интересува не от баскетбол, а от шахмат. Според запознати именно той е човекът, който в момента се опитва да овладее федерацията по шахмат у нас. – http://www.bnews.bg/article/251709-skandalno_izvesten_deputat_ot_bsp_protyaga_ratse_kam_federatsiyata_po_shahmat
Според хора, свързани с този елитарен спорт, Антонов се опитва да овладее новата федерация още в края на 2017 г., когато новоучредената „Българска федерация по шахмат 1928“ с председател д-р Руслан Тошев получава лиценз от спортното ни министерство. На практика този лиценз дава възможност на шахматните ни клубове да получат финансиране от общините.
Преди месец новата шахматна организация постигна още един голям успех с приемането ѝ за член на ФИДЕ, което пък върна България отново в световното шахматно семейство. До тук обаче приключват розовите сънища за родния ни шахмат.
Оказва се, че докато едни са работели за България и възстановяването на имиджа на шахмата, други са имали други мисли. Срещу ръководство на федерацията започва атака, която е инициирана от плевенски шахматен клуб, зад който стои не друг, а именно Васил Антонов. Докъде ще стигне той в битката си за контрол над федерацията, само може да предполагаме. При всички положения обаче през следващите няколко месеца се очкават големи напъни от страна на червения депутат, който твърдо е решил да сложи ръка на родния шахмат.Източник: Конкурент.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *