Васил Божков и близките му ще бъдат охранявани

Васил Божков и близките му ще бъдат охранявани - 1

Васил Божков и близките му ще бъдат охранявани

Прокуратурата назначи от днес охрана на Васил Божков и близките му, съобщи адвокатът му Георги Гатев пред медиите, след като приключи разпитът на клиента му, съобщи БТА.

Охраната е разпоредена във връзка с молба, отправена от Божков преди време, когато искаше да дава показания по делото, обясни Гатев и добави, че охраната ще се изпълнява от служители на Главна дирекция „Охрана“ или от МВР. „Той не се страхува, но има опасения“, каза адвокатът.

Божков беше разпитван вчера и днес във връзка с образувано дело по негови твърдения, че е дал 60 млн. лв., на министър на финансите от кабинета на Бойко Борисов. Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани миналата година, но бяха пуснати без обвинения заради липса на доказателства.

Гатев допусна, че могат да се проведат нови разпити на замесените в казуса, заради направените твърдения на Божков.

„Без доказателства няма да стане. Само дума срещу дума не може да бъде. Има материали по делото, има доказателства – къде преки, къде косвени“, коментира той.

Гатев посочи, че към този момент няма основание да поставя под съмнение обективността на разследването и начина, по който се води. „От моя гледна точка то се води на този етап обективно и всестранно“, каза той.

На 26 август съдът остави в ареста Божков по едно от делата срещу него, свързано с хазартния му бизнес. Ден по-рано той се върна в България от Дубай, където пребиваваше и беше задържан на летището в София.

Във връзка със задържането на Божков, адвокатът му каза, че има основание да поиска на клиента му да не се налага никаква мярка за неотклонение.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *