Васил Божков пристигна в съда: Според прокуратурата той е имал комуникация с Пригожин

Васил Божков пристигна в съда: Според прокуратурата той е имал комуникация с Пригожин

Софийският градски съд решава дали бизнесменът Васил Божков да остане в ареста за постоянно. По-рано днес от прокуратурата обявиха, че искат той да бъде задържан под стража. 

Бизнесменът пристигна в съда, където се гледа мярката му. 

„Божков е имал комуникация с Евгений Пригожин, имали са бизнес отношения, свързани с хазарта в Крим. Доказателства за това са намерени в компютъра на Божков на „Московска 49“, каза прокурорът Ангел Кънев в залата.

От компютър с електронна поща на Васил Божков става ясно, че обвиняемият е имал бизнес отношения с руския гражданин Евгений Пригожин и редица други руски граждани, санкционирани след анексията на Крим, подчерта още Кънчев.

В съда днес са внесени доказателства само по едно от делата срещу Божков. То е свързано с хазартния му бизнес. По това разследване Божков има обвинение, че е ръководил организирана престъпна група.

Според прокуратурата тя действала от 2014 г. и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни престъпления. 

Бизнесменът се завърна вчера в София от Дубай доброволно и бе отведен от летището в МВР болница, а след това му бяха повдигнати обвинения.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *