Васил Терзиев представи кандидатите за районни кметове на София

Васил Терзиев представи кандидатите за районни кметове на София

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев представи хората, които ще се състезават за районни кметове. 

Това са общите номинации на коалицията между „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ и „Екипът на София“, които издигнаха Терзиев в кметската надпревара. Борис Бонев е водачът на листата за общински съветници.

Борис Бонев и Васил Терзиев

24-мата претенденти за районите в София очертаха проблемите и заявиха, че ще се борят за победа, обединени от това, че искат по-добра и по-различна столица.

Официално предизборната кампания за местния вот започва на 29-ти септември.

От пресцентъра на обединението изпратиха биографиите им, както и мотивацията им да се кандидатират за поста.

Васил Терсиев

Георги Атанасов, кандидат за районен кмет „Банкя“

„Роден съм и израснал в София. Завършил съм магистър “Инженерна журналистика” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Имам магистратура и от Лесотехнически университет София “Инженерство в околната среда”. Имам над 20 години опит като изследовател и ръководител в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН. Собственик и управлявител съм на първата българска компания за високи технологии в аквакултурите. Предвид липсата на ангажираност на досегашната власт с основни проблеми като пътната безопасност и липсата на тротоари, искам да направим работещ план за транспортна безопасност на град Банкя и да го приложим на практика“, пише в мотивите си Атанасов.

Според него Банкя може да бъде по-хубав град и да се развива по-бързо. Работил съм по проблемите на града и стратегии за развитие и искам да ги приложа в Банкя, добави той.

Зарко Клинков, кандидат за районен кмет “Витоша”

„Завършил съм магистратура по архитектура в УАСГ, гр.София. Работя вече повече от 10 години в сферата на инвестиционното проектиране и строителството, като съм бил участник във всички етапи на процеса – от проект до изпълнение. След като се дипломирах работих като проектант и консултант. Поверените ми бяха многообразни обекти в цялата страна, с което придобих голям опит в различни ситуации и решения. От 2019 г. развивам собствена практика в сферата на инвестиционното проектиране и консултантска дейност, както и инвестиционен бизнес с недвижими имоти. На 33 години, семеен, с дете на 3г.“, пише Клинков. Той посочи, че ще работи за инвестиции в техническата инфраструктура на район „Витоша“ – изграждане на тротоари, улично осветление, улици, ВиК. Приоритет му е изграждането на ясли, детски градини и училища, за решаване на проблема с липсата на места в тях. От изключително значение е изграждането и поддръжката на зелените площи в целия район. Като жител на града, ежедневно се сблъсквам с неговите проблеми. Като архитект, ежедневно си представям и техните решения. Имам критично око за градската среда и желанието ми тя да бъде максимално добра, отбеляза той.

Васил Терзиев

Румен Костадинов, кандидат за районен кмет “Връбница”

„Роден съм и израснал в София. Завършил съм бакалавър “Бизнес администрация” в УНСС. В момента завършвам магистратура в УНСС със специалност “Управление на търговски вериги”. По-голямата част от професионалния ми път е преминал в голяма международна компания. В момента работя като регионален мениджър в млада и бързо развиваща се верига работеща на сръбския и българския пазар. Ръководя екипи от над 100 човека. Преди година работата ме отведе в Атина, където помогнах за успешното стартиране на компанията на гръцкия пазар. Част съм от Спаси София от две години и съм един от учредителите на партията“, пише в мотивите си Костадинов. 

Като свои приоритети той посочи проактивно премахване на изоставените и излезлите от употреба автомобили, които блокират улиците и заемат стотици паркоместа: полагане на маркировка навсякъде, където е позволено паркирането, така че жителите в по-големите квартали от района да бъдат сигурни къде е разрешено да спрат и къде не; подобряване на организация на движението по кварталните улици и маркировка и създаване на еднопосочно движение, където е възможно. 

„Като живял цял живот в северните части на София, всеки ден бях свидетел на изоставането на района, спрямо останалите части на София. Когато бях малък, ме е било страх да се прибирам по малките, тъмни улички. Сега ежедневно гледам как на хората им е писнало от некачествена работа“, отбеляза той.

Станислав Илиев, кандидат за районен кмет “Възраждане”

„Живея и работя в София и тук съм реализирал своите мечти за дом и семейство. Имам съпруга и две страхотни деца. По професия съм юрист и сертифициран одитор в публичния сектор. Голяма част от моята професионална кариера е преминала в държавната администрация. Заемал съм отговорни ръководни позиции в няколко министерства свързани с упражняването на одит и контрол, управлението на проекти със средства от европейския и национален бюджет и провеждането на обществени поръчки“, пише Илиев. 

Той допълни, че като родител и баща на две деца, негов основен приоритет ще е „подобряването на условията за отглеждане, възпитание и образование за нашите деца, подпомагане на семействата и осигуряване на спокойни старини и грижа за възрастните хора в район “Възраждане”. Ще работя да осигурим равни улици и тротоари, облагородяване и възстановяване на зелените площи и междублоковите пространства, запазване на културното наследство в старата градска част на района, посочи Илиев.

Според него професионалните и личностните му качества и най-вече богатият му административен опит му дават увереността и самочувствието да предложи компетентно, енергично и почтено управление.

Д-р Делян Георгиев, кандидат за районен кмет “Изгрев”

„На 38 години съм, от София, женен с три деца. По професия съм лекар, понастоящем – кмет на район “Изгрев”, Столична община. Обичам предизвикателствата и да опровергавам хората, които казват, че едно или друго нещо няма как да стане. Практиката ми като лекар, а впоследствие и като кмет, ме научи, че в живота няма невъзможни неща. Тренирал съм фехтовка и съм печелил редица републикански състезания на шпага и рапира. Обичам четенето и риболова“, пише в мотивите си Георгиев.  

Той добави, че приоритет в неговата работа ще е облагородяване на междублоковите пространства, местата за спорт, игра и отдих; възстановяване на пешеходната инфраструктура в кварталите, освобождаване на сградата на бившата детска градина от страна на общинската администрация на “Изгрев”.

„За да довършим хубавите неща, които започнахме през мандата – пет детски градини, първата православна църква в района, вътрешнокварталните паркове. Искам София да е зелен, модерен, развит и достъпен град, град за хората“, посочи той.

Д-р Емил Бранчевски, кандидат за районен кмет “Илинден“

„По професия съм лекар. Желанието ми да се уча от най-добрите в професията ме отведе в Германия, където специализирах обща и коремна хирургия, а впоследствие като специалист бях заместник-ръководител на Центъра по херниална хирургия. Това обаче и за момент не бе повод да прекъсна връзката си с България. От 2019 г. съм част от „Спаси София“. Тогава създадох и започнах да ръководя екип “Здравеопазване”, който изработи най-подробната програма за общинско здравеопазване. На 34 години съм, женен с едно дете на 4 г.“, добави той. 

Равни тротоари, повдигнати, осветени и регулирани пешеходни пътеки, безопасни велоалеи свързващи съществуващите такива от Западен парк към центъра, доизградени улици и такива без дупки и с неизтриваща се след месец маркировка, зони за сигурност около училища и детски градини, с възможност за краткотрайно паркиране за оставяне/взимане на дете, ясно разграфяване на паркоместа, изграждане на многоетажни паркинги за безпроблемно паркиране, са сред приоритетите за района на Бранчевски.

Годините, прекарани в район “Илинден”, направиха района част от мен и поради това не мога да приема безвремието, в което е застинал. Комплекс „Захарна фабрика” се разпадна пред очите ми, работи се „на парче”, без визия и желание и резултатите са на лице – районът се намира в очевиден за всички регрес, вместо прогрес. Заедно с моя екип имаме знанията, опитът и желанието да превърнем район „Илинден” в един от най-желаните от софиянци райони за живеене, посочи той.

Ясен Русев, кандидат за районен кмет “Искър”

„Казвам се Ясен Русев и съм баща, съпруг и предприемач. Вече повече от 10 години живея, заедно със семейството ми, в “Дружба” 1, близо до езерото. В ежедневието си, често се сблъсквам с добре познатите проблеми на района ни – разбитите улици и тротоари, разхвърляните боклуци и мръсните междублокови пространства, остарялата материална база на училищата и детските градини. В момента се занимавам с развитието на частни бизнес проекти и съм решен да приложа добрите бизнес практики и в управлението на района. Най-голямото ми желание за район “Искър” е да го превърнем от краен, поостарял и непривлекателен за инвестиции район, в модерен, чист и икономически развит район. Ще започнем качествено ремонтиране, от първия път, на пътната мрежа- на големите булеварди, на вътрешните улици и тротоари. За да могат хората и бизнесът в района да се придвижват бързо и сигурно“, посочи Русев.

Той обясни, че е решил да се кандидатирам за кмет, защото е един от хората на “Искър” и не иска повече да чака някой друг да оправи проблемите в района.

Димитър Петров, кандидат районен кмет “Красна поляна”

„Юрист и възпитаник съм на Софийски университет “Св. Кл. Охридски”, имам опит в държавната администрация, както и в частния сектор, практикуващ адвокат съм от осем години. В практиката си като адвокат, многократно съм се сблъсквал с различни проблеми, при работата ми с общинската администрация, отнасящи се до спазването на срокове, липса на комуникация или просто, лошо отношение. Смятам че, функцията на общинската администрация е да бъде от полза на хората и да подпомага техните нужди, а не да бъде пречка. Израснал съм и съм учил в ж.к. „Разсадника“, семейство ми живее тук, както и голяма част от приятелите ми. Не са ми чужди проблемите на района: състоянието на инфраструктура, осветеността, затруднения достъп на родители с малки деца и хора в неравностойно положение, състоянието или липсата на детски площадки и места за отдих на открито в общината (беседки, пейки, чешми). Съществуващите проблеми, като липсата на осветление или недостатъчната осветеност на улиците, създават множество проблеми“, смята Петров.

Той добавя, че е приел предизвикателството да се кандидатира за районен кмет, вярвайки, че ако искаме промяна трябва да я започнем ние самите. „Кой ще намали всички проблеми в ежедневието на квартала? Всички ние с личен пример и отговорни, експертно взети решения можем да изградим район, който да бъде пример за прекрасно място за хора от всички възрасти. Мога и знам, как да се боря за каузата, на нашата община“, посочи той.

Цвета Николаева, кандидат за районен кмет “Красно село”

„Родена съм и израснала в София, по-голяма част от живота си съм прекарала именно тук. Въпреки многобройните възможности да емигрирам, аз избрах да остана в любимия град и пак тук да създам своето семейство. Омъжена, горда майка на две прекрасни момчета. По образование съм юрист, завършила съм Софийски университет „Св. Кл. Охридски“. Имам богат административен опит: няколко години работих в администрацията на пазарите „Красно село“ и „Борово“, а след това в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Сега съм част от екипа на „Спаси София“, пише Николаева.

Тя обясни, че ще работи за подобряване на инфраструктурата – бързо регулиране на всички паркоместа с освобождаване на тротоарите, подобряване на пътната маркировка в квартала и обезпечаване на пътната безопасност, както и ще положи усилия за изграждане и поддържане в добро състояние на детски площадки, междублокови пространства, спортни игрища и паркова мрежа, модернизиране на уличното осветление.

„Годините прекарани в район „Красно село“ и видното за всички безстопанствено отношение към него, са основната причина да вложа моите сили и умения, за да променя това към едно уредено, сигурно и красиво място за живеене“, посочи тя.

Лилия Донкова, кандидат за районен кмет “Кремиковци”

„Икономист съм по образование. Бакалавърска и магистърска степен съм придобила в Университет за национално и световно стопанство и Нов български университет. Три мандата съм работила като заместник кмет. През 2019 г. приех да се кандидатирам за кмет на района. Гордея се, че изградихме нова детска градина в кв. “Сеславци“, санирахме две училища – 117 СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Бухово и 162 ОбУ “Отец Паисий“ в кв. Ботунец. Реновирахме вътрешно квартални улици във всяко населено място в района“, посочи Донкова. 

Сред приоритетите, които тя изброи, е извършване на основен ремонт на ул. „Челопешко шосе“, както и подобряването на транспортната инфраструктура на район „Кремиковци“, в това число пътища, тротоарни настилки, вътрешноквартални улици и спирконавеси.

В сферата на образованието приоритет са ни разширението на 159 ОУ „Васил Левски“ — кв. Челопечене, както и изграждането на нова детска градина в кв. Ботунец, също и разширение на съществуващите детски градини в кв. Враждебна, кв. Челопечене и с. Горни Богров.

„Спортът и физическата активност винаги са били от изключителна важност за мен и моя екип, ето защо в тази дейност сме заложили за реновиране и изграждане на паркова среда в много от кварталите. Считам себе си за отдадена на това, което правя. Мотивацията ми е огромна, защото е заредена от хората, те са двигателят на работата ми. Основната ми цел е подобряване живота на жителите на селищата в района“, добави тя.

Константин Павлов, кандидат за районен кмет “Лозенец”

„По образование съм инженер по радиоелектроника и доктор по социология. Близо 20 години съм се занимавал с развитие на водещи интернет медии, като съм един от създателите abv.bg. Носител съм на голямата награда за журналистика „Валя Крушкина“ през 2012 г. От 2015 г. преподавам в катедра Европеистика на Философския факултет на СУ “Св. Климент Охридски” и съм участвал в изследвания, посветени на пропагандата и на развитието на трудовия пазар в България. През 2019 г. бях избран за районен кмет на район Лозенец“, пише в мотивите си Павлов. 

Той отбеляза, че ще продължи да работи за запазване на автентичния облик на историческите части на „Лозенец“, както и за завършване на ключовите проекти в новите квартали на района, които, вярва, че ще повишат качеството на живот.

„Като районен кмет и в съгласие с основните си ценности и принципи желая да продължа да работя за запазване на автентичния вид и дух на района, за утвърждаване на ефективни модели за справяне с натрупаните през годините проблеми и за придържане към законосъобразността във всички решения на администрацията. Като жител на “Лозенец” повече от 50 години разбирам желанието на гражданите потенциалът на този район да бъде изцяло разгърнат, при това в най-кратки срокове, и затова желая да продължа да работя в тази посока“, посочи той.

Георги Тодоров, кандидат за районен кмет “Люлин“

„Роден съм през 1989 г. и оттогава съм живял, израснал и учил в “Люлин”, V-ти микрорайон. Моят район винаги е бил част от една „друга“ София, която колеги и приятели избягват, а мнозина с изненада са слушали от мен за добрите възможности и прекрасните хора там. Адвокат съм с повече от 10 г. професионален опит в областта на недвижимите имоти, регулация и устройство на територията, административни и търговски дела“, посочи в мотивите си Тодоров. 

Той заяви, че ще работи за трайно и системно разрешаване на проблема с паркирането. „Пред блока, в който съм израснал, в момента се паркира дори и върху детската площадка. В район „Люлин“ има много семейства с деца и млади хора, които заслужават по-адекватна социална, културна и спортна инфраструктура. Мой приоритет е създаването и поддържането на спокойна и привлекателна среда за развитие на детски спорт, културни мероприятия и инициативи, които да обединят гражданите от отделните микрорайони и междублокови пространства в цялостна общност и среда. Запазването и облагородяването на зелените площи е част от общата ми визия за района като спокойна среда за живот на младите семейства и отглеждането на деца. Ще работя интензивно за изграждането и подновяването на тротоарните настилки качествено и своевременно заедно с изграждането на обезопасени велотрасета“, посочи Тодоров.

„Смятам, че разрешаването на проблемите на района, в който живеят най-близките ми хора и където аз най-често прекарвам времето с децата си, е въпрос на личен дълг и моя отговорност“, отбеляза той.

Ивайло Кукурин, кандидат за районен кмет „Младост“

„От раждането си живея в ж.к. “Младост” и съм избрал и в бъдеще да остана тук. Професионалната ми кариера вече 13 години преминава в структурата на НЕК ЕАД, Предприятие „Язовири и каскади“, като през по-голямата част съм изпълнявал длъжността инженер „Хидроенергийни системи“. Имах възможността да придобия и допълнителни умения от втората ми магистърска квалификация „Инфраструктурно планиране и мениджмънт“, което завърших в Технически университет във Виена. Именно тази квалификация ми дава и увереността, че мога да се справя с предизвикателствата в управлението на район „Младост“. Основната ми цел ще е насочена към полагане на максимални усилия за оправдаване на очакванията на мотото на „Младост“ – „Млад, модерен и мъдър“, като е необходимо предприемане на значителни стъпки за преодоляване на множеството проблеми, които се генерират от разрастването, бързото застрояване и необходимостта от навременни действия“, посочи Кукурин.

Негов основен мотив да се кандидатира за кмет на район „Младост“ е виждането му, че промяната и трансформацията на града ни се случва с личния пример, с отдаденост и полагане на максимални усилия. Смятам, че придобитите знания и умения до момента ще са от полза за постигане на поставените цели, допълни той.

Румен Димитров, кандидат за районен кмет “Надежда”

„Семеен съм с две деца и съпруга. Икономист по образование, имам над 25 години управленски опит като частен предприемач в различни сфери на бизнеса в София. Ангажиран съм с каузата за развитието на детския спорт като начин на живот и здраве. София е моят град“, посочи в мотивите си Димитров. Той добави, че една от личните му каузи е превръщането на „Надежда“ в красив, чист, зелен и сигурен район с ефективно и разумно разходване на парите на данъкоплатците.

“Налагане на принципа на прозрачност как се взимат решенията, отчетност как и защо се разходват публичните средства. Активна борба с разкриването и даване на гласност на корупционните практики. И не на последно място да осигурим на децата спортни бази в училищата, достъпни за всички“, добави той.

„Мотивиран съм да работя за модерна, зелена, справедлива и сигурна София – до края на 2027 година да стане едно от най-привлекателните места в Европа за работа и живот на нашите деца“, отбеляза той.

Владислав Владимиров, кандидат за районен кмет “Нови Искър”

„Имам бакалавърска степен по Политология В СУ „Св. Климент Охридски” и магистратура “Международна сигурност” в същия университет. Експерт съм в Института на дипломираните експерт-счетоводители. Организирах справедлив граждански протест за нелепо изградения подлез под Северната скоростна тангента, който натовари трафика за жителите на Нови Искър, както и тези от Искърското дефиле. Организирах среща на жителите от село Локорско срещу изграждането на незаконна кариера. Включих се в спонтанния протест на жителите на Нови Искър срещу тол системата. Инициатор съм на кампания за набиране на средства за изграждане на параклис “ Св. Дух” в кв. Кумарица. Ще работя за изграждане на канализация във всички населени места в района. Фокус на дейността ми ще е възстановяването на сградата на старата баня в кв. “Кумарица”. Приоритет за мен е и изграждането на бърз достъп до централните райони на София чрез разширение на бул. “Рожен” – от надлез “Надежда” до Околовръстен път и връзка на Северната тангента със село Кубратово“, пише Владимиров.

Той допълни, че е роден и е учил и израсъл в „Нови Искър“ и не може да остане „безразличен към застоя и двойните стандарти в сравнение с останалите столични райони“.

Георги Кузмов, кандидат за районен кмет “Оборище”

„Роден съм в София, живея в района на „Оборище“ от много години. Завършил съм право в СУ “Св. Кл. Охридски”. Женен съм с едно дете. Заемал съм високи позиции в международни компании и държавни учреждения – бил съм три години директор на Ефир 2 на БНТ. Винаги съм тръгвал от най-ниските стъпала. Тридесет години от живота ми са минали като активен журналист“, пише Кузмов.

Според Кузмов район “Оборище” е добър „бранд“ за живеене и с добър стандарт, но може да е още по-добър.

„Никога не съм членувал в партия и не съм се изкушавал от „голямата“ политика, но средата в която живея и градската политика, винаги ме е интересувала. На 26 г. съм бил независим общински съветник, а в последните години имах няколко успешни кампании за запазване облика на стара София: да се махнат климатиците от фасадата на Университета, да спасим вратите на Операта да не са с бяла пластмасова дограма“, посочи той.

Ангел Стефанов, кандидат за кмет на район “Овча купел”

„Завършил съм „Публична администрация“ в УНСС, имам и докторска степен, също от УНСС по научна специалност “Съвременни политически системи”. Бил съм преподавател към катедра “Политология” в УНСС и департамент “Администрация и управление” на НБУ. През периода 2004-2014 за два мандата съм обществен посредник на Столична община. От 2019 г. съм кмет на район “Овча купел”. През този мандат метрото стигна до района, завърши се бул. “Монтевидео”, изградихме четири нови детски градини, ремонтирахме много улици, паркинги и тротоари“, пише Стефанов. 

Той добави, че ще работи за изграждане на парк “Кукуряк”, облагородяване на междублокови пространства, обособяване и изграждане на малки паркове „Здравето“ и „Линкълн – Централна“, изграждане на нови места за спорт, паркинги, решаване на проблема с недостига на места в детските градини.

Познавам отлично квартала и потенциалните спънки пред дейността на администрацията. Имам недовършена работа – през настоящия мандат по много въпроси нямах необходимата подкрепа от Столичния общински съвет, администрацията на Столичната община, инспектората и общинските дружества. Тази липса на подкрепа не се изразява само в недостатъчно финансиране, но и в несъвършенна нормативна уредба, липса на правомощия и чуваемост за проблемите на хората, добави той.

Милена Алексиева, кандидат за районен кмет „Панчарево“

„Родена съм с София, живея в район „Панчарево“. Завършила съм Право в СУ „Климент Охридски“ и работя по специалността си до момента. Граждански активист съм от „Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне“, в което работим по решаване на проблемите на района от години. Омъжена съм с две деца“, пише в мотивите си Алексиева. Тя добави, че ще работи за по-добра инфраструктура, за подобряване на сметоизвозване и ликвидиране на незаконните сметища. Има ангажимент към решаване на проблема с детските заведения и училища.

„Като активно ангажирана в Сдружението, познавам проблемите на Район „Панчарево“, където и живея. Като юрист съм научена да предлагам и намирам решението им, а като част от група активни граждани не се отказвам и упорито отстоявам исканията ни на всяко ниво. Смятам, че заедно с хората и в пряка връзка с тях, можем да постигнем много. Като жител на район „Панчарево“ искам нашата общност да живее не само в най-хубавия, но и в един от най-уредените софийски райони, който, освен че е наш дом, е и любимо място на всички столичани и гостите на София“, отбелязва тя.

Инженер Кристиян Христов, кандидат за районен кмет „Подуяне“

„Роден съм и израснал в София, а професионалният ми път и образование ме отведе в Испания. Там стартира моята практика в областта на проектирането на пътища и транспортни съоръжения, и реализиране на транспортни проучвания. Най-предизвикателните и мотивиращи проекти, по които съм работил, са тези, свързани с развитието на градовете в България, включително и разработването на „Визия за София“ по направление Транспорт“, пише Христов. Той добави, че ще работи за равни улици и тротоари, и нови паркинги. „Залагаме на цялостно справедливо преосмисляне на наличните пространства от фасада до фасада по ключовите улици в квартала (бул. „Източна тангента“, ул. „Летоструй“, ул. „Васил Петлешко“, ул. „Панайот Хитов“ и ул. „Станислав Доспевски“), с цел осигуряване на подобрения за всички участници в движението. Ще изградим зелени и красиви междублокови градини – ще облагородим и преосмислим междублоковите пространства в кварталите чрез възстановяване на зелените площи и осъвременяването на детските площадки и спортните съоръжения. Ще направим чист и уреден квартал, без мръсен въздух и кал“, добави той.

Той обясни, че район „Подуяне“ е част от последните 20 години от живота му, но за жалост през цялото това време на застой проблемите са си останали същите. „Вярвам, че можем да подобрим управлението на района и приложим всички проекти и предложения, които сме разработили за решаването на проблема с паркирането и облагородяване на междублоковите пространства в района“, посочи той.

Момчил Даскалов, кандидат за районен кмет „Сердика“

„Израснал съм в София и вече четвърт век живея в район „Сердика“. Над 30 години управлявам екипи и процеси в различни бизнес сфери. От 15 години работя в областта на управление на авторски права в музиката, през последните години с фокус към проекти за дигитализация на административните процеси. В професионалния си и личен път винаги съм полагал усилия за подобряване на цялостната среда у нас – работна, жизнена и обществена“, пише Даскалов в мотивите си.

Той добави, че като районен кмет ще може пряко, ефективно и системно да работи усилено в няколко насоки. Фокус ще му е благоустрояване на кварталите – комплексно възстановяване и изграждане на тротоари, междублокови пространства, градинки и зелени площи, обособени места за паркиране извън тях, улична инфраструктура и осветление. Ще работи за запазване и развитие на уникалната за града Зелена система на района. Висок приоритет за него е чистота на въздуха: развитие на програмата за подмяна на отоплителните тела на твърдо гориво, увеличаване на покритието, честотата и качеството на публичния транспорт.

„Недоволството от състоянието на градската среда, ремонтите на ремонтираните ремонти, подчинението на града на автомобилите за сметка на хората и характерната ми проактивност ме мотивираха да се включа в битката за извоюване на нашия град“, посочи той.

Георги Илиев, кандидат за районен кмет „Слатина“

„Роден съм в София, израснал съм тук, където отглеждам и четирите си прекрасни деца. Аз съм кореняк софиянец, вълнувам се за всичко в този град. Мечтата ми е столицата да е с уредена инфраструктура, с много възможности за културна и спортна дейност. Вече четири години бавно, но сигурно, сбъдвам тези свои мечти, работейки активно в район „Слатина“, пише Илиев.

Той посочи, че ще продължи да работи за това София да се развива като „по-устойчив, по-модерен, по-зелен, по-уреден, по-чист град, който да може да отговори на всички съвременни изисквания“.

Конкретни неща, които е планирал и задействал включват: планът за разширяването на парк „Гео Милев“ и свързването му с кв. „Христо Смирненски“ чрез пешеходни и велосипедни алеи, изграждането на многоетажен паркинг до пазар „Ситняково“, стартиране на изграждането на метро в района, изграждането на поне една нова детска градина; изграждането на голяма спортна зала в ж.к. „Христо Смирненски“.

„Познавам всеки ъгъл тук, ежедневно извървявам хиляди крачки в квартала като част от работата си, но и защото не искам да губя връзка с всички жители. Всеки ден ме спират, разговаряме, търсим решения и обсъждаме възможности. Вярвам, че това, което правя днес има смисъл, хората го оценяват и все повече разбират колко работа стои зад всяка една промяна“, коментира той.

Трайчо Трайков, кандидат за районен кмет „Средец“

„Завършил съм Английската гимназия със златен медал. Магистър съм по МИО от УНСС, специализации по финансов анализ и контролинг в Германия и Австрия. Стратегически консултант съм в CET и Roland Berger с проекти в 15 различни европейски държави. Член съм на висшия управленски екип на EVN. Бил съм министър на икономиката, енергетиката и туризма. Инвеститор и ментор съм на стартиращи компании. Бил съм общински съветник и кмет на район “Средец”. Избран съм за Районен кмет на годината в България за 2020-2021 г.“, пише Трайков в мотивите си. 

По-широката децентрализация и представителство на съмишленици в ръководството на Столичната община и в Столичния общински съвет ще са ключови за разкриването на нови възможности за подобряване на качеството на живот в София, според Трайков. 

Той добави, че ще отстоява правата на хората, които живеят в центъра. Според него това е единственият начин да се реализират и идеите, от които полза има целият град. Поставям си високи цели, включително и такива, смятани за невъзможни. И ги постигам, коментира Трайков.

Еней Енчев, кандидат за районен кмет „Студенски“

„Роден съм в София през 1964 г. Учил съм в 91 НЕГ – София, а завършвам средното си образование в 8-ма гимназия, кв. Мусагеница. Висше образование завърших в Университета за национално и световно стопанство, където получих магистърска степен по специалност “Икономика и управление на търговията”. След завършването ми съм работил в сферата на частното предприемачество. Създавал съм и ръководил фирми, които са оперирали най-общо в сферата на търговията и финансите. Ще работя усилено за подобряване работата на районната администрация- прозрачност, ефективност и отчетност. Целта ми ще бъде привличането на млади кадри“, пише в мотивите си Енчев. 

Той отбеляза, че основните му приоритети ще бъдат качествена, безопасна, удобна и поддържана пешеходна и транспортна инфраструктура и улично осветление; обновяване на съществуващите паркове и градини и изграждане на други функционални, сигурни, естетични и атрактивни публични пространства, в т.ч. достъпни и атрактивни зони за активен спорт и забавления; модернизация и увеличаване капацитета на социалната инфраструктура (училища, детски заведения, читалища, здравни заведения).

„Мотивацията ми да се кандидатирам за районен кмет е, че след като цял живот съм развивал предприемачество, към в този етап на трудовата ми дейност желая да направя нещо и за града, в който съм се родил и за съгражданите ми“, посочи той.

Димитър Божилов, кандидат за районен кмет „Триадица“

„Казвам се Димитър Божилов и съм районен кмет на столичния район „Триадица“ в отминаващия мандат. По образование и призвание съм юрист, спортист-ветеран, съпруг, баща, отговорен и любящ стопанин на пет осиновени животни. Постигнах прозрачна и близка до хората администрация, разреших дългогодишни проблеми и се боря за повече средства за районите със законодателни предложения. Открих нови места в детските заведения в района. Премахнах стотици незаконни обекти, ремонтирах и реновирах важни улици и спортни обекти“, пише Божилов.

Той добави, че негов приоритет остава премахването на незаконните обекти в района, за да отворим път за нови паркоместа или за повече зеленина. Ще се обособят и три нови парка за гражданите и посетителите на “Триадица”.

„Ще продължа и ще разширя програмата за ремонти на улици, тротоари и междублокови алеи. Още спортни площадки ще бъдат реновирани и оцветени, за да оценим наново красотата на спорта. Гарантирам изграждането на нови сгради за детските заведения и училищата в “Триадица” – филиали, корпуси или изцяло нови обекти, които ще намалят недостига на места за нашите деца“, добави той.

Божилов е убеден, че личният пример на достъпен и честен районен кмет, отзивчив към тревогите и мечтите на хората е мотив за по-добра работа на администрацията. Постигнах го и съм сигурен, че това е верният път за моя район. Кътче от София, което притежава безценното богатство на активни, смели и разумни жители, стремящи се към нормални и добри условия за живот, добави той.

 

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *