ВАШИНГТОН ИЗПЪРЗАЛЯ БЪЧВАРОВА С ДИНЕНА КОРА

ВАШИНГТОН ИЗПЪРЗАЛЯ БЪЧВАРОВА С ДИНЕНА КОРА

Само на мен ли ми изглежда цинична, арогантна и омерзителна новината, че Вашингтон похвалилл нашето МВР по време на срещите на Бъчварова с разни висши федерални чиновници? И само аз ли си мисля, че би трябвало да си малоумен, глух и сляпа, за да разпространяваш такива мними похвалли, когато на нашата територия всеки ден, повтарям – всеки ден, се извършват чудовищни престъпления! Убиват и пребиват деца, клошари, убиваат млади хора с тесли и брадви! А и самата министър Бъчварова оня ден нагло произнесе фразата, с която ни съобщи, че над 1000 осъдени престъпници се разхождат на свобода, въпреки че са с влезли в сила присъди. Да не изреждам черния списък на престъпленията през последните десетина дни. Би трябвало да започна с Иганово…
Поведението на Бъчварова е очевидно неадекватно. Тази жена или не знае, или не разбира обстоятелствата, които я заобикалят. Или е поставена в състояние на дълбока заблуда. Ако бях на нейно място, първата ми работа щеше да бъде закриването на пресцентъра на МВР. Защото, разспротранявайки новината от Вашингтон, пресцентърът прави началничката си още по-смешна и жалка.
Много хора на високи обществени и политически позиции изразиха оптимистични очаквания за реформи и промени в МВР, тъй като, виждате ли, Бъчварова имала голям ресурс и силна воля да реализира тия очаквания. А какво излиза? Че кадровата банка на ГЕРБ е абсолютно празна, лишена от съдържание. Не по-различно стоят нещата и в останалите ведомства, ръководени от гербаджии и присъдружните им реформатори, със съмнителната подкрепа на Патриотичния фронт.
Усещам, че у мен се заражда едно съчувствие и съжаление към г-жа Бъчварова. И то не е просто кавалерско чувство към една дама.
Не търсете ирония в думите ми.Любо КОЛЬОВСКИ, журналист, политически анализатор и консултантКоментар на ЗАДКУЛИСИТЕ: Румяненото МВР било похвалено във Вашингтон – измислица на българските журналайки!
Новоизлюпената „милицайка нумеро уно“ на България бе веднага запратена на инструктаж и тестове при презокеанските шефове – да й кажат какво трябва да прави и какво ще стане, ако не го направи. Най-комичното е, че на тази визита е подписано „съвместно споразумение между България и САЩ в областта на граничната сигурност“!!! Първо се зачудих – откога граничим със САЩ, а след това си освестих, че не е нужно да граничим с тях, ние просто сме тяхна територия и те гледат на „нашите“ граници като техни! България е дотолкова част от ЕС, доколкото е най-бедният щат на САЩ.
Хей, българи, роби сме заченати като народ и като роби ще се затрием. От петвековното турско робство на нищо не сме се научили. Нито пък от византийското. Далай Лама мъдро е казал „Ако загубиш, не губи и поуката“. Но и това не сме загубили, преди да го имаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *