Велизар Енчев изригна: Каква е тази държава, в която премиерът няма договорите за „Южен поток“? Какво работят посолствата в Руската федерация и Турция?

Велизар Енчев изригна: Каква е тази държава, в която премиерът няма договорите за „Южен поток“? Какво работят посолствата в Руската федерация и Турция?

Направи ми неприятно впечатление, че премиерът е научил от новините за спиране на „Южен поток“. Втората неприятна новина е, че министър-председателят не може да се добере до договорите. Каква е тази държава? Какво работят посолствата в Руската федерация и Турция?, запита от парламентарната трибуна независимият вече депутат Велизар Енчев. По-неприятният въпрос, който искам да ви задам, е какво искате да кажете с това, че не можете да се доберете до договорите. БЕХ е търговско дружество със 100% държавно участие. Вие сте принципал на министерството на икономиката и можете да поискате и получите този договор, обърна се Енчев към премиера Бойко Борисов.
Във ваше присъствие се подписаха два договора за газовите доставки и за инвестиционно решение за строеж на газопровода. Вие заявихте, че не може да бъде посочена цената за доставката на газ, защото това е търговска тайна. Защо не влезете в ролята си на министър-председател и не получите договора. След посещение в Грузия вие заявихте, че ще работите за меморандум за доставка на газ от Грузия. На 11 юни т.г. бяхте на среща в САЩ и пред американския бизнес вие заявихте след формирането на общ съюз ще се договарят доставки на втечнен газ от Америка в зависимост от необходимостта. Стои ли още тази възможност?, попита още Енчев.
На финала той обяви, че подкрепя предлаганата от БСП декларация, с която да се изисква от Брюксел справедливо отношение към България, която губи от спирането на проекта./ Агенция Блиц

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *