ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ КЪМ ДЕПУТАТИТЕ НА ГЕРБ: „С МУТРИ НЯМАМ ДИАЛОГ“

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ КЪМ ДЕПУТАТИТЕ НА ГЕРБ: „С МУТРИ НЯМАМ ДИАЛОГ“

Обсъждането на проектозакона за НСО днес в пленарна зала е нажежило страстите между депутатите. Стигнало се е до обидни реплики и подмятания от страна на ПГ на ГЕРБ срещу независимия депутат Велизар Енчев, който е изразил несъгласие с приемането на закона в такъв вид. Във фейсбук Велизар Енчев споделя, че от два месеца с депутатите на ГЕРБ са в „състояние“ на открита война, поради тоталното различие в ценностните системи. „През цялото време на изказването ми срещу закона, който предвижда гавазите от НСО да използват оръжие, белезници, палки срещу граждани, депутатите от ГЕРБ подхвърляха обидни реплики.
Поради това, след слизането ми от трибуната, на пътеката, се обърнах към крещящите към мен от парламентарната група на ГЕРБ и им отвърнах: „С мутри нямам диалог“.
Ето моите думи, които вбесиха герберите:„Още едно възмущаващо нещо – в проектозакона за НСО пише, че се забранява използването на физическа сила срещу малолетни деца и бременни жени. Да се третират бременни жени и малолетни деца като потенциални мишени и това да се записва в закон, е възмутително, това е нацизъм. Който гласува този член в закона, слага голям грях на душата си, защото ще даде извънредни права на НСО, превръщайки я в преторианска гвардия…“
Всъщност от два месеца депутатите от ГЕРБ и моя милост сме в състояние на открита война.
Иначе и не може да бъде. Става дума за тотално различни ценностни системи.
На война като на война.
Ето писмо, което получих от човек, чието име и населено място ще спестя:
„Господин Енчев,
Пиша Ви по повод Ваш пост във Фейсбук относно изказването Ви в парламента за закона който предвижда НСО да използват оръжие. Наскоро, някъде около Нова Загора, прибирайки се от дежурство на турската граница загинаха при катастрофа двама гранични полицаи от Кюстендил. По същия повод в нашия град се коментира, че буса, в който са се движили полицаите, докато изпреварва камион, е бил настигнат от кортежа на Лиляна Павлова. Шофьорът на буса се притеснил че го натискат отзад (може би със светлинни сигнали) и опитвайки се да даде път, закача камиона, следва жестока катастрофа с двама загинали и 5 ранени полицаи.
Това Ви го казвам, защото всички знаят как се движат въпросните ескорти.
Не зная дали е истина, защото само присъствалите знаят точно какво е станало, но така се говори в ….“ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *