Велизар Енчев свален от ефира на телевизия СКАТ

Велизар Енчев свален от ефира на телевизия СКАТ

Известният журналист и дългогодишен водещ на предаването „Дикусионно студио“ по телевизия СКАТ, който стана депутат от коалиция „Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО“, е нежелан в медията, която мнозина свързват именно с него.
Велизар Енчев няма да води повече авторското си предаване „Дискусионно студио“, научи ГЛАСОВЕ от отлично информирани източници. Според тях Енчев имал желание поне в понеделник и вторник да продължи да бъде титуляр на предаването си, но шефът на телевизията и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов упорито не го канел.
Причината според източниците ни е в „особеното мнение“ на Енчев в парламентарната група и опасенията, че би обсъждал в ефир неудобни за ПФ теми.Нека припомним, че на 27 октомври единствен Енчев от ПГ на Патриотичния фронт не гласува Цецка Цачева да бъде председател на НС.
„Да, гласувах срещу избора на Цецка Цачева от ПГ на ГЕРБ за председател на НС и основанията ми са две – първото е професионално, второто – морално.“ Това заяви тогава Велизар Енчев пред журналисти.
Енчев обясни: „Преди 4 години тя си позволи в нарушение на Закона за референдумите и на Правилника на НС да откаже внасянето в пленарна зала за обсъждане на подписката на ВМРО и на ТВ СКАТ по повод евентуално членство в ЕС на Турция. Цачева отказа да внесе подписката на около 400 000 български граждани, което бе нейно задължение по закон.“
„Това бе недопустим акт, който ние обжалвахме, но остана като глас в пустиня. Този казус определя професионалната причина да не дам гласа си днес за Цачева. А що се отнася до моралния принцип, той като че ли е забравен. В много мои предавания преди 4 г. непрекъснато припомнях как тя в качеството си на юрисконсулт на плевенската община си е позволявала да защитава интересите на лица, като адвокат, които съдят общината. Такъв човек няма морал и няма право да бъде председател на българския парламент“, смята Велизар Енчев.
„Заедно с това г-жа Цачева е представител на една партия, която по време на своето над тригодишно управление доведе до истинско бедствие българските пенсионери, припомни депутатът. Техните пенсии не бяха индексирани в нито един момент. И да не забравяме – 7 души се самозапалиха при управлението на Бойко Борисов. Да не забравяме генезиса , произхода на лидера на ГЕРБ, да не забравяме шифрограмите на американския посланик у нас Джон Байърли кой е, всъщност, Бойко Борисов, какви парични потоци са минавали през неговите фирми, в какво е уличен, каза той. Нека не забравяме, че неговото управление беше полицейщина в действие и то не бива да се повтаря“, посочи Енчев. „А г-жа Цачева беше човекът, който като парламентарен ръководител легитимираше това управление“, добави той.
„Моите колеги от ПГ на Патриотичния фронт бяха уведомени за това мое решение за гласуване, а то е известно много отдавна като становище“, каза още Велизар Енчев.
„Аз ще гласувам и против избор на Бойко Борисов за министър-председател, ако бъде предложен за този пост. Смятам, че той няма необходимите професионални и морални качества да бъде премиер. Сега той обещава да направи големи реформи в енергетиката, но точно в последните месеци на неговото управление бяха продадени държавните дялове в трите ЕРП-та – 35% държавна собственост им бяха подарени“, припомни Енчев.
„Що се отнася до оставането ми в ПГ при тази ситуация, то изобщо не се поставя под съмнение и съм убеден, че ще продължа да бъде пълноценен депутат от Патриотичния фронт. Не мога да кажа, че съм си извоювал независимост в рамките на ПГ, но се позовавам на чл. 67 от Конституцията на България, където се казва ,че народният представител гласува съгласно Конституцията, законите и своята съвест и убеждения“, заключи след избора на Цецка Цачева за председател на НС депутатът Велизар Енчев. „Да, истина е. Няма да се връщам в телевизия СКАТ“, каза за ГЛАСОВЕ Велизар Енчев, но не коментира причините за това. www.glasove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *