Велизар Попов спечели футболната купа на Виетнам

Велизар Попов спечели футболната купа на Виетнам - 1

Велизар Попов спечели футболната купа на Виетнам

Велизар Попов спечели футболната купа на Виетнам като треньор на Тан Хоа. Тимът триумфира на финала срещу Виетел след 0:0 в редовните 90 минути и 5:4 след изпълнение на дузпи.

За първи път в своята история Тан Хоа прегърна Националната купа на Виетнам, като това е и негов първи трофей от 14 години насам.

„Историческо постижение, което завършва един фантастичен сезон на отбор, изграден от невероятни момчета с уникален дух“, написа някогашният треньор на Черно море в социалната мрежа Instagram.

„Вие успяхте – със страхотен и упорит труд, невероятна тактическа дисциплина и себераздаване във всеки мач. Напълно заслужихте тази купа, която е не само трофей, но и олицетворение на фантастичния дух на този отбор и колектив!

Поздравления за всички футболисти, медицинския и треньорския щаб, целия ръководен екип и всички фенове на отбора, които ни подкрепяха в най-трудните моменти.

Това не е първият трофей в моята треньорска кариера, надявам се да не е последният. Със сигурност е най-трудният и най-изстраданият, но и най-сладкият за мен“, завършва 47-годишният пловдивчанин, известен и с това, че е полиглот.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *