Велико Търново приема 52-рото рали “България”, идва и световен шампион

Велико Търново приема 52-рото рали “България”, идва и световен шампион

Велико Търново приема 52-рото рали “България”, идва и световен шампион

Велико Търново ще приеме тазгодишното 52-ро издание на рали „България“, което ще е от 1 до 3 септември.

След Самоков и Варна, най-престижната автомобилна надпревара у нас ще има нов център и различен, почти непознат маршрут. Състезанието ще е в два дни – събота и неделя. В петък, 1 септември, от 20:30 часа, ще се състои церемонията по откриване пред крепостта „Царевец“.

Общата дължина на състезателните етапи е 150 километра, от които над 80 процента са чисто нови за автомобилни надпревари у нас.

Състезателният уикенд ще започне с шейкдаун (тренировъчен етап), още в петък, от 14:30 часа, близо до село Присово. Същинското състезание започва в събота от 10:00 часа с първото от общо три преминавания през СЕ „Килифарево“.

Неделните специални етапи започват от 09:00 часа, а церемонията по награждаването ще се проведе от 16:30 часа в сервизния парк на надпреварата, разположен на паркинга на цирковата площадка във Велико Търново.

Заявените екипажи са 26 до момента.

Сред тези, които са подали заявка за участие, са и световните шампиони в WRC3 за 2016 г., румънците Симоне Темпестини/Серджио Иту (Porsche 997 GT3 RGT), които ще се състезават за пръв път в България.

Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5), Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) и Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo), също са сред основните фаворити за победа в тазгодишното издание на ралито.

Пълната програма на 52-рото рали „България“, карти на етапите и друга полезна информация могат да бъдат намерени на официалния портал – www.rallybg.com.

Dir.bg е сред медийните партньори на състезанието.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *