Веселина Томова: Когато една медия е наказвана, мачкана, пресирана, съдена, гонена от всички власти, това означава, че правиш истинска журналистика, останалото са лайна!

Веселина Томова: Когато една медия е наказвана, мачкана, пресирана, съдена, гонена от всички власти, това означава, че правиш истинска журналистика, останалото са лайна!

ДА НИ ВОДЯТ В БЕЛЕНЕ. В „ГЬОЛА“ ДА ИЗГРАДЯТ ЛАГЕР И СЪВЕТНИКЪТ НА ПРЕМИЕРА С ЧЕРЕН КОЖЕН БИЧ ДА РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ!
На мен главният прокурор не ми пише приветствени писма до медията и Пеевски не ми се хили, като че съм НиЛо, милиони от омаскаряване на когото се сетите нямам, нямам и низостта да лигавя управляващите, да им се гърча като плазмодий и да наричам това „журналистика“.
Неприкрити са вече опитите с всички начини и средства свободата на т.нар. слово у нас да бъде смазана окончателно. Изглежда не им стига, че 99% от медиите в България са под ботуша на Пеевски и Борисов. И никой не смее да гъкне.Г-жо Томова, Яне Янев е завел дело срещу „Афера“. Защо?
-Делото, заведено от лицето Яне Янев срещу сайта, е само едно от делата, които определени олигархично-политически кръгове нароиха срещу мен и сайта „Афера“. Излишно е да обяснявам кой, защо, как и поради какви причини натисна „копчето“ с наивитета, че може да ме пресира, смачка и да ме откаже да си върша работата, така както трябва да я вършат всички журналисти в България. Вместо да се спотайват, злорадстват и да ближат задниците на управляващите. Гражданският иск на лицето Янев, което уважиха и Варненският районен, и Варненският окръжен съд, бе заради това, че „Афера“ е препечатала статус на Мишо Шамара, който пък остро реагира на обида, нанесена му от лицето Яне Янев, което в ефира на Би Ти Ви го нарича „куче“. „Безспорните“ доказателства на съда за претърпените „болки и страдания“ на Яне, осчетоводени от съда на сумата от 4 500 лева, се базираха на свидетелските показания на двама партай-геносета на лицето Яне Янев от партията му, които са в пряка зависимост от него. Толкова.-Защо се мълчи по този казус?
-Казусът е скандален не заради това, че са осъдили мен или „Афера“. Предстои, ако ВКС потвърди решението на Варненския окръжен съд, което пък е копи-пейст на това на Варненския районен съд, да се създаде съдебна практика, според която всяка медия може да бъде осъдена да плаща на някой загорял за кинти претърпял „болки и страдания“, само защото медията е препечатала позиция или коментар на друго лице от социална мрежа. Сега подгъзурните журналя мълчат и хихикат злорадо. Обаче, когато се случи тази „съдебна практика“, ще изпищят „открили Америка“. Неприкрити са вече опитите с всички начини и средства свободата на т.нар. слово у нас да бъде смазана окончателно. Изглежда не им стига, че 99% от медиите в България са под ботуша на Пеевски и Борисов. И никой не смее да гъкне.-Как ще определите журналистиката в България?
-Преди време наричах родната журналистика „четвъртата проститутка“ и не мислех, че може да покори още завидни низини. Оказа се обаче, че е имала неподозирани възможности и от „четвъртата проститутка“ журналистиката у нас се превърна в „долнопробна курва“, без абсолютно никакво извинение. Мръснишките жълти медии, които се къпят в огромни пари от откровен медиен рекет, не се вълнуват от това кой за колко ги е осъдил, защото за тях парите не са от значение. Със същите тези пари се изпълняват поръчки, които буквално подменят дори биографиите на определени „мишени“, посочени от господарите им. Те могат да си позволят всичко, слава богу още не са почнали да убиват в буквалния смисъл, но не изключвам и това да стане „мода“ в България.-Медиите мълчат за реалните проблеми на съдебната система. Защо?
-В такива случаи бон-тон е да се каже дежурното „съдът и съдебната система не се коментират“. Откъде накъде и кой ще ми забрани да ги коментирам? В Диарбекир ли ще ме затворят или в хотел „Берлин“ на Певски на хляб и вода? Що за лицемерно нахалство – да не се коментират решения на съда? Откровено казано от самото стартиране на делото изобщо нямах никакви илюзии, че може да се случи нещо различно. Години наред работата ми е свързана с разследваща журналистика и съм потресаващо наясно с тъмната сянка на т.нар. правосъдна система. Толкова потресаващи са нещата там, че ако ги кажа в прав текст, понеже не съм като някои недялковци, които видели опашката пред КТБ, си теглят предвидливо милионите от там, ще ме смажат от искове същите тия, които отдавна трябва да са с белезници.
На мен главният прокурор не ми пише приветствени писма до медията и Пеевски не ми се хили, като че съм НиЛо, милиони от омаскаряване на когото се сетите нямам, нямам и низостта да лигавя управляващите, да им се гърча като плазмодий и да наричам това „журналистика“. Вълк единак съм. Това нито е за хвалба, нито е преимущество. Тежък кръст е, който си нося сама без да „пискам“, ако трябва да вляза в уличната лексика на Бойко Борисов, например.
По времето на гледането на делото срещу мен на първа инстанция, адвокатът на лицето Яне Янев написа на страницата си във Фейсбук статус с отвратителни квалификации срещу съдийка. В записа, пуснат от Банкя, Бойко Борисов нарича прокурори „манафи“ и води упоителна беседа кой там кого е…е. Нито един прокурор не „претърпя болки и страдания“, чувайки името си по този мерзък начин изречено. Само това може да ти говори какви безгръбначни същества се подвизават в правосъдната ни система. Сега „Афера“ е виновна за това, че Мишо Шамара нарекъл лицето Яне Янев „педал“. Нещо, което можеш да прочетеш под път и над път в социалните мрежи. Очаквам всички съдии единодушно да напишат становище и по новата идея на говорителката на външно министерство, която иска закон за интернет пространството, че е блестяща. И да ни водят в Белене. Там така и АЕЦ няма да има. В „гьола“ да изградят лагер и съветникът на премиера с черен кожен бич да раздава правосъдие.-Какво ще кажете на читателите ни?
-Благодаря за подкрепата на читателите на „Афера“, те са моят камертон. Когато една медия е наказвана, мачкана, пресирана, съдена, гонена от всички власти, това означава, че правиш истинска журналистика, останалото са лайна. Пак без никакви извинения. Благодаря и на всички читатели, които искат да помогнат на „Афера“ финансово. Един например ми написа: „Моля да публикувате сметка, в която читателите на „Афера“ доброволно, подчертавам ДОБРОВОЛНО, ще могат да спомогнат в плащането на неустойките, за да напълнят гърлото на разни ненаситници, дето само земята ще ги нахрани“. Отказах, защото съм убедена, че читателите не трябва да плащат за истината, дори и за наказаната истина. А иначе, брилянтно казано е това: „…да спомогнат, за да напълнят гърлото на разни ненаситници, дето само земята ще ги нахрани“.Интервю за Антон Николов
www.big5.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *