Веселина Томова: Това, което се случи днес в съдебната зала на Варненски районен съд бе омерзително. Оскърбително. За цялата съдебна система.

Веселина Томова: Това, което се случи днес в съдебната зала на Варненски районен съд бе омерзително. Оскърбително. За цялата съдебна система.

ДЕМОНСТРАТИВНО НЕПОЗНАВАНЕ /ИЛИ СИМУЛИРАНЕ/ НА СЪДИЙКАТА ПО ДЕЛОТО „БОПАДЖИИ СРЕЩУ „АФЕРА“
Таван няма/м/. Има неща, които са отвъд предела на инстинкта за лично самосъхранение. Всеки друг на мое място би замълчал, би се снишил, би се свил, защото в съдията, който те съди, е „ножа и хляба“.
След днешното съдебно заседание по делото „бившият шеф на БОП – Варна и дясната му ръка срещу сайта „АФЕРА“ и Веселина Томова“ обаче, нямам абсолютно никакви основания, за да ми пука. Когато попаднеш в тунел, който е зазидан и от двете страни, знаеш какъв е „изхода“. Нямам нищо общо с онези, които в подобни ситуации ще се хилят лицемерно и учтиво, само и само за да внушат симпатия на „съдията“.Това, което се случи днес в съдебната зала на Варненски районен съд бе омерзително. Оскърбително. За цялата съдебна система.
Второто съдебно заседание по делото, заведено от бившия шеф на БОП – Варна Емил Михайлов и неговата ексдясна ръка Добромир Досев, понастоящем служител в РПУ – Аксаково, бе апотеоз на безумието, наречено „българска съдебна система“.
В продължение на повече от четиридесет минути – сумирано общо, съдийката Радостина Методиева бе заета да … чете. Да чете онова, което е положено в папките по делото. Да чете съдийката и нервно да прелиства страниците. Толкова нервно и шумно, че звукът може да влезе спокойно в някое бъдещо рап-парче.Две са обясненията за безподобното поведение на съдия Радостина Методиева – или изобщо не бе чела делото и изобщо не бе подготвена, или симулираше твърде преиграно, взирайки се, четейки и шумно прелиствайки, защото просто не знаеше какво да направи.
И в двата случая гротеската бе пълна. До степен, че се стигна дотам не друг, а самата съдийка да пита завелите жалбата срещу Веселина Томова – Емил Михайлов и Добромир Досев за кои точно публикации са завели жалбата. Потрес.
Абсолютно придвидимо и прогнозирано съдийката Радостина Методиева не уважи искането на защитата на Веселина Томова в лицето на адвокат Димитър Димитров към делото да бъде приобщено ПЪЛНОТО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО 102/2008 година на Военно окръжна прокуратура Варна, заведено въз основа на справка от зам-директор на ОД на МВР – Варна, в която директно пише за корупция, вършена от Емил Михайлов и Добромир Досев, както и проверка на „Вътрешна сигурност“. /Виж: КАК ДЪРЖАВАТА ПОКРИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА „ТОП“ БОПАДЖИИ. И ВМЕСТО ТЕ ДА ЗАСТАНАТ ПРЕД СЪДА, ПРЕСТЪПНИК Е „АФЕРА“, ОГЛАСИЛА ИСТИНАТА./Въпреки че самата съдийка Радостина Методиева пожела да и бъде обяснено какво точно имало в преписката и досъдебното, в продължение на цялото съдебно заседание на Веселина Томова се наложи на три пъти да и обяснява едно и също нещо – какво точно има в досъдебно производство 102/208 и какво в преписка 4-391/2010 година на СГП – разследване на ДАНС за корупция в ОД на МВР – Варна.
Стигна се дотам, че Веселина Томова не издържа и в прав текст отбеляза, че очевидно съдийката не е запозната с делото. Съдията Радостина Методиева отправи официално предупреждение за наказание на Веселина Томова, заради това, че проявявала неуважение към съда. Веселина Томова не успя да отправи официално предупреждение към съдията за проява на неуважение към нея, защото няма такъв правен текст, за съжаление.
Лутаща се безсилна между страниците на делото, съдия Радостина Методиева отказа да бъдат приобщени към делото дознание 102/208, в което лъсва всичко онова, по което е работила „Вътрещна сигурност“ за Емил Михайлов и Добромир Досев и въз основа на което цялото звено „наркотици“ на БОП – Варна бе разформировано и компанията на Емил Михайлов бе разхвърляна по районните управления. Било „секретно“, било 470 страници…Ами, правилно, кой ще чете. Или шубето е голям страх – защото тая „лоша“ Веселина Томова, така или иначе ще прочете всичко по това секретно дознание?! И тогава?!
Същата история се повтори и с преписката на СГП 4-391/2010 година, където пък ДАНС вади на показ корупционни схеми на висши полицаи, прокурори и бандити във Варна. И тя били секретна, нямала нищо общо „по същество“ по делото, ти да видиш.
Адвокат Димитър Димитров великодушно прочете фраза от прокурорското постановление на любимия до сърцето на Емил Михайлов прокурор Данчо Славов, с което е прекратил дознанието по разработката на „Вътрешна сигурност“, което, впрочем, казва всичко: прекратява го, заради „НЕОБХОДИМ правен извод“.Да ви имам НЕОБХОДИМОСТТА ПРАВНА аз! Без абсолютно никакво извинение!
Така и този път съд смачка и потули двете секретни преписки, които ще осветят бакиите и срамотиите на ОД на МВР – Варна, прокуратурата и съда.
Адвокат Димитър Димитров отбеляза, че по този начин съдия Радостина Методиева лишава Веселина Томова чрез разследване да се защити, че не е наклеветила лицата Михайлов и Досев.Съдия Радостина Методиева съсредоточено листеше листи, четеше и така до откат. Мълчаливо. И ние в залата я чакахме да се начете.
Накрая естествено Веселина Томова излезе виновна, след като същата съдия Радостина Методиева рече нещо невъобразимо за съдебна зала и за съдия: „Дойде петък … и аз да си прочета делото, пък ми бе взето“.
„Взето“ и било, видите ли, от Веселина Томова, която в петък, ах, ти нахалната Томова, се е възползвала от правото си да копира пет листа дошли изискани справки от институции. Работа, която бе свършена точно за десет минути. Като не и бе копиран най-важния документ, който трябваше да представи на адвоката си. В понеделник сутринта Веселина Томова отново отиде да копира три листа от делото, но съдия Радостина Методиева очевидно не чела в петък делото, възропта, че пак и било „взето“ делото от Томова. Нещо, което се случи за цифром и словом – десет минути.
Делото съдийката отложи за 31 август тази година, понеже и изтичал „тримесечния срок“, пък от 1 септември излизала в отпуск.
Това е положението, драги зрители.
Да ви напиша ли отсега присъдата? Само че имаме малка изненадка. И за съдийката, и за михайловци, и досевци.
Веселина Томова
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *