Веско Вълчинов, обвиняем за жестокото убийство в София, се призна за виновен и поиска по-лека присъда

Веско Вълчинов, обвиняем за жестокото убийство в София, се призна за виновен и поиска по-лека присъда - 1

Веско Вълчинов, обвиняем за жестокото убийство в София, се призна за виновен и поиска по-лека присъда

Признавам се за виновен, каза пред съда Веско Вълчинов, обвинен за жестокото убийство на Кристиан Пеев в центъра на София, съобщи БНР

Младият мъж каза това пред съда по време на разглеждане на мярката му за неотклонение, на която Софийският градски съд го задържа за постоянно в ареста. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вълчинов добави, че иска по-лека присъда. Също така каза, че е извършил престъплението в състояние на афект, обхванала го е паника, обадил се е на приятел и докато е бил в неадекватно състояние, се е съгласил на неговите предложения как да се прикрие убийството.

„Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за деянието си и се признавам за виновен за това, че съм нанесъл удара“, каза Вълчинов, цитиран от БТА.

По думите му той не се е укривал, а се е регистрирал в хотел, за да обмисли случилото се.

Адвокатът му коментира, че той няма да се укрие или да извърши престъпление.

„Той признава, че е извършил престъплението, но не признава, че е разчленил трупа. Той е разчленен от Суботинов“, добави защитникът.

Софийският градски съд посочи, че са налице достатъчно убедителни доказателства за съпричастност на Вълчинов за извършването на убийството. Според съда има опасност да извърши престъпление и да се укрие, затова и го остави в ареста.

Припомняме ви, че жестокото убийство бе извършено на 8 срещу 9 август. Престъплението е извършено в апартамент, собственост на обвинения за извършител – Веско Вълчинов. Преди ден Софийският районен съд остави в ареста Константин Суботинов, който е с обвинение – лично укривателство, тъй като се смята, че е подпомогнал извършителя да заличи следите от престъплението, но не е участвал в умъртвяването на жертвата.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *